Ministrica Hota-Muminović posjetila područne škole u Hadžićima i najavila bolje uvjete za osnovce

Ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović posjetila je jučer područne škole "Raštelica", "Korča" i "Lokve" u općini Hadžići, koje administrativno pripadaju osnovnim školama "Hilmi ef. Šarić" i “9.maj”, s ciljem sagledavanja uvjeta u kojima se odvija odgojno-obrazovni proces.

Kako je istakla ministrica, uočen je veći broj nedostataka u objektima navedenih područnih škola, koje je nephodno hitno otkloniti, kako bi se i djeci sa ovog područja omogućili jednaki, optimalni uslovi za rad i učenje.

U razgovoru sa direktorima škola i roditeljima učenika, te prisutnim općinskim vijećnicima, ministrica Hota-Muminović razgovarala je i o aktivnostima koje provodi Kanton Sarajevo na energetskom utopljavanju školskih objekata.

Naglasila je da će, kroz komunikaciju sa Ministarstvom za komunalnu privredu, infrastrukturu, prostorno uređenje, građenje i zaštitu okoliša KS, insistirati da područne škole "Raštelica" i "Lokve" budu prioriteti za energetsko utopljavanje, dok se građevinski radovi na utopljavanju objekta Područne škole "Korča" već privode kraju.

Ministrica je istakla, također, kako je zadatak svih nosilaca javnih funkcija da predano sarađuju u stvaranju jednakih uslova za odgoj i obrazovanje naše djece.