Učenici Srednje ekonomske škole osvojili prva mjesta na Ekonomijadi 2021.

Prošle sedmice održana je Ekonomijada 2021., takmičenje za učenike srednjih škola, iz oblasti poslovnih ideja, finansija i računovodstva.

Učesnici ovogodišnje Ekonomijade su bili učenici četvrtih razreda srednjih ekonomskih škola u Bosni i Hercegovini, zajedno sa mentorima-profesorima, koji su ih pripremali za takmičenje. Takmičenje je održano iz oblasti Preduzetništva - Biznis plan, te oblasti Finansije i računovodstvo.

Jedan od ciljeva takmičenja je da se učenici potaknu na analitičko i kritičko promišljanje, kreativnost kao i da unaprijede svoje komunikacijske i prezentacijske vještina.

Među mnogobrojnim takmičarima iz cijele Bosne i Hercegovine, JU Srednja ekonomska škola u Sarajevu, osvojila je prva mjesta u obje kategorije. Pripreme za takmičenja, kao i samo takmičenje, održano je u online.

Nastavnici i učenici su, zajedničkim radom i trudom, prevazišli sve prepreke pred kojima su se našli, i postigli izuzetan uspjeh. Uprkos svim izazovima koji su stavljeni pred obrazovni sektor u prethodnom periodu, a usljed pandemije, nastavnici i učenici su još jednom pokazali svoje znanje, vještine i kreativnost.

Ministrica za odgoj i obrazovanje Naida Hota – Muminović, sa svojim saradnicima, upućuje iskrene čestitke školskom menadžmentu, a posebno učenicima i nastavnicima JU Srednja ekonomska škola Sarajevo na postignutom uspjehu.