Povodom početka nove školske godine, ministrica Hota-Muminović posjetila škole

U  Kantonu Sarajevo danas je počela nastava za oko 53.000 učenika. Povodom početka nove školske godine, obrazovne ustanove obišla  je ministrica za odgoj i obrazovanje Naida Hota-Muminović, sa saradnicima.


"Sretni smo što su učenici  nakon dugo vremena ponovo u školskim klupama. Imamo 4.000 prvačića i isto toliko učenika koji su započeli srednjoškolsko obrazovanje. I vrtići u Kantonu Sarajevo su danas otvorili vrata za mališane.  Princip je da što veći broj učenika bude u školskim klupama, uz poštivanje epidemioloških mjera. Nadam se da ćemo kroz poštivanje ličnih mjera i  imunizaciju stanovništva omogućiti što češći i u što većem broju, boravak učenika u školama", izjavila  je ovom prilikom ministrica Hota-Muminović, ističući kako dijeli radost sa svim učenicima i učenicama, prosvjetnim radnicima, roditeljima i starateljima u Kantonu Sarajevo.


Ministrica je rano jutros posjetila vrtić Vjeverica, jedan od tri novotvorena vrtića u Kantonu, a potom i Gazi-Husrev-begovu medresu,  Osnovnu školu "Kovačići", Željeznički školski centar i Osnovnu školu "Hašim Spahić" u Ilijašu.


Direktori škola pozdravili su odluku o realizaciji nastave u školama, ističući kako je to bila i želja nastavnog osoblja, kao i većine roditelja. Radost zbog polaska u škole nisu krili ni učenici, a za prvačiće je upriličen i svečani doček.