Zajednica i Odbor srednjih škola KS podržali predan i profesionalan rad ministrice Hota-Muminović, kao i njeno pravo na nošenje marame

Zajednica i Odbor direktora srednjih škola Kantona Sarajevo uputili su jutros ministrici za odgoj i obrazovanje KS Naidi Hota-Muminović riječi pune podršku, nakon što je na njen račun neprimjerene komentare u javnosti iznio Stjepan Kljujić.

“Dajemo punu podršku Vašem predanom i profesionalnom radu i djelovanju, kao i slobodnoj primjeni svih vjerskih prava, a što i u Vašem slučaju između ostalog podrazumijeva pravo na nošenje marame. 

Kao odgojno-obrazovne ustanove koje predstavljamo zadatak nam je da promovišemo otvorenost uma, prihvatanje drugačijeg, njegovanje različitost, a sve u cilju kreiranja društva po mjeri svih njegovih članova.

Gospodin Kljujić, kao javna ličnost, komentarišući Vaše pravo na ispoljavanje vjere, svojim istupom ugrozio je sistem vrijednosti koji treba da bude kreiran po mjeri svakog pojedinca”, kaže se u stavu spomenutih radnih tijela ovog resornog ministarstva, koji potpisuje predsjednik Zajednice srednjih škola KS Senad Alić.