Obezbijeđeni udžbenici za 1639 učenika VI i VII razreda osnovnih škola na području Kantona Sarajevo

Iako je budžet Kantona Sarajevo u 2021. godini umanjen za 160 miliona KM, Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo je i ove godine realiziralo Projekt besplatnih udžbenika za djecu VI i VII razreda, iz porodica koje su u stanju socijalne potrebe. Ovim projektom, obuhvaćeno je 1639 učenika navedenog uzrasta s područja Kantona Sarajevo.

Projekt besplatnih udžbenika realiziran je u saradnji s Federalnim ministarstvom obrazovanja i nauke, u kojem je Federalno ministarstvo izvršilo nabavku udžbenika za učenike VI razreda, a Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo udžbenike za učenike VII razreda.

Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo smatra da je ovaj projekt veoma bitan jer omogućava roditeljima lakši i bezbrižniji početak nove školske godine, pogotovo u izazovnim pandemijskim vremenima. Projekt nabavke udžbenika za učenike iz porodica u stanju socijalne potrebe je višegodišnja tradicija našeg Ministarstva, s kojim se planira nastaviti i u narednim godinama.