Osigurano 300.000 KM: Objavljen javni poziv kojim se želi unaprijediti inkluzija u Kantonu Sarajevo

Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo je danas, 25. maja 2023. godine objavilo Javni poziv za podnošenje prijava udruženja i neprofitnih organizacija za dodjelu sredstava za finansiranje/sufinansiranje programa/projekata/aktivnosti iz oblasti inkluzivnog odgoja i obrazovanja za podršku djeci i mladima s teškoćama do 26. godine života iz Budžeta Kantona Sarajevo za 2023. godinu.
U Budžetu Kantona Sarajevo za 2023. godinu, na razdjelu Ministarstva za odgoj i obrazovanje su obezbijeđena sredstva od 300.000 KM po ovom javnom pozivu, s tim što je Javnim pozivom predviđeno da je maksimalni iznos finansiranja po jednoj prijavi 70.000 KM.
Javni poziv ostaje otvoren 15 dana, tj. do petka 09. juna 2023. godine. Više informacija o javnom pozivu na linku:
https://mo.ks.gov.ba/aktuelno/javnioglasi/javni-poziv-za-podnosenje-prij...
„Vjerujemo da će projekti koji ispune uvjete propisane navedenim javnim pozivom doprinijeti unapređenju inkluzije u Kantonu Sarajevo, te poboljšati prilike za kvalitetniji rast i razvoj djece i mladih sa teškoćama, istakla bih dobru saradnju i partnerski odnos sa nevladinim orgnizacijama u čijem fokusu rada su djeca i mladi sa teškoćama u razvoju“ istakla je ministrica Hota-Muminović.