U prvom upisnom roku u srednje škole Kantona Sarajevo upisano 3.655 učenika

Konačne rang liste prvog upisnog roka u prvi razred srednjih škola Kantona Sarajevo objavljene su 18.6.2021. godine u 16.00 h na web stranici: https://upis.emis.edu.ba
Trenutkom objave konačnih rang lista, učenici stiču pravo upisa u program srednjeg obrazovanja u kojem se nalaze u sklopu upisne kvote.

U prvom upisnom roku u prvi razred srednjih škola na području Kantona Sarajevo ukupno je primljeno putem online sistema 3.655 učenika.

Određeni broj učenika upisao se u Katolički školski centar – gimnaziju i medicinsku školu i specijalne srednje stručne škole, gdje se upis odvijao u skladu sa Konkursom za upis učenika u prvi razred srednjih škola sa područja Kantona Sarajevo u školskoj 2021/2022. godini.

Preostalo je još 400 slobodnih mjesta u 15 javnih srednjih škola za upis u prvi razred, a na koje će se moći upisati putem online sistema (https://upis.emis.edu.ba) učenici koji se nisu uspjeli upisati u srednju školu u prvom upisnom roku.

Učenici koji se nisu našli ni na jednoj rang listi srednje škole imaju mogućnost izbora srednjih škola u drugom upisnom roku koji će biti objavljen u četvrtak 24. juna 2021. godine i bit će otvoren do 28. juna 2021. godine, a isti će se također provoditi putem online sistema.