Upis u predškolske ustanove - VAŽNA INFORMACIJA

Cijenjeni roditelji,

Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo je danas, 14.7.2022. godine, objavilo Ispravku Konkursa za upis djece u predškolske ustanove na području Kantona Sarajevo u školskoj 2022/2023. godini broj: 11-34-26989-3/22.

S obzirom na navedenu Ispravku Konkursa, od danas će biti omogućen još jedan reizbor u sistemu što znači da će roditelji koji žele promijeniti svoj izbor imati mogućnost da isto urade kao i roditelji koji su greškom izabrali samo 1. izbor će imati mogućnost da izvrše i 2. i 3. izbor predškolske ustanove. Reizbor će biti omogućen od 10:00h.

Podsjećamo, u skladu sa uputstvima u PDF formatu i video uputstvom, a koji su dostupni na sistemu

https://predskolsko.emis.edu.ba/#/landing/pomoc

https://predskolsko.emis.edu.ba/korisnicko_uputstvo_za_komisije.pdf

potrebno je da izvršite izbor broj 1., a zatim 2. i 3. i tek onda kliknuti na opciju Spasi izbor. Ukoliko idete na opciju Spasi izbor poslije 1. izbora nećete imati mogućnost da birate 2. i 3. izbor.

Napominjemo da vrijeme prijave na sistem nije kriterij rangiranja djece u izabrane predškolske ustanove.

Također, sve informacije o online upisu u predškolske ustanove u 2022/2023. godini su dostupne na web stranici Ministarstvu za odgoj i obrazovanje, u sekciji Upis u predškolske ustanove 2022/2023. godini - https://mo.ks.gov.ba/predskolsko. Sretno!