Besplatan internet za 30 osnovnih škola u Kantonu Sarajevo

Kompanija Telemach i Ministarstvo obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo potpisali su Sporazum o saradnji kojim je dogovoreno uvođenje besplatnog interneta za 30 osnovnih škola u Kantonu Sarajevo. Potpisivanjem Sporazuma je započeta saradnja koja će za krajnji cilj imati povećanje informatičkih standarda u osnovnim i srednjim školama u Kantonu Sarajevo.

"Gledajući na susjedne države i njihovu penetraciju interneta, Bosna i Hercegovina apsoulutno nema razloga da zaostaje. Upravo, educirajući najmlađe dižemo svijest i percepciju o važnosti intereneta kao medija koji je apsolutno neprikosnoven u svom polju djelovanja i ima informativno – istraživački karakter. " – dodaje gospodin Husejin Jusić, generalni direktor kompanije Telemach.

"Telemach je ovim činom pokazao visok stepen društvene odgovornosti. Ministarstvo obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo izražava zahvalnost Telemachu zbog toga što je izabrao da društvenu odgovornost demonstrira pomaganjem obrazovanja. Ovo je tek prvi korak i očekujemo da će iz ovog Sporazuma proizaći dugoročno i strateško partnerstvo između Telemacha i Ministarstva obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo na dobrobit osnovnog i srednjeg školstva u Kantonu Sarajevo", izjavio je ministar obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo, dr. Emir Suljagić.

Također, gospodin Jusić je istako kako je ovo samo jedan od koraka kompanije Telemach u njenom društveno odgvornom poslovanju.