Ministrica Hota-Muminović i predsjedavajući Đozo posjetili OŠ "Vladislav Skarić": Bolji uslovi za đake u još jednoj školi

Ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović i predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo danas su posjetili Osnovnu školu "Vladislav Skarić" u Sarajevu.

Povod posjete bila je izgradnja objekta sale za tjelesni odgoj, koju je Ministarstvo finansiralo s ukupno 1.000.000 KM, kao i sanaciju klizišta i izgradnja potpornog zida u blizini objekta škole. Ovaj projekt započet je prošle godine zbog lošeg stanja postojeće fiskulturne sale, koja je neuslovna za odvijanje nastave. Početni korak bio je uklanjanje starog objekta, a sada se provodi sanacija klizišta i izrada novog projekta za fiskulturnu salu.

Tokom posjete ministrica Hota-Muminović i predsjedavajući Đozo obišli su adaptirane prostorije za realizaciju produženog boravka, kao i renoviranu i opremljenu školsku kuhinju, u skladu sa HACCP sistemom.

“Nadam se da će već sljedeće godine naši učenici moći uživati u novoj sali, a već ranije smo u ovoj školi investirali u renoviranje i opremanje školske kuhinje, te nabavku 25 novih diskova, unapređujući već postojeće računare u školi  ‘Vladislav Skarić’, istakla je ministrica Hota-Muminović.

Predsjedavajući Đozo podsjetio je da njegovi napori da se djeci osiguraju najbolji uslove za učenje u ovoj i mnogim drugim školama traju već godinama.

“Tu smo i moramo svaki dan raditi na unapređenju uslova za obrazovanje naše djece”, izjavio je predsjedavajući Đozo.

Na kraju posjete, direktor škole Meho Pirić ministrici i predsjedavajućem uručio je zahvalnice.