Ministarstvo za odgoj i obrazovanje KS: Potpisan ugovor o sanaciji objekta OŠ "Edhem Mulabdić"

Ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović danas je svečano potpisala ugovor o izvođenju radova na Osnovnoj školi “Edhem Mulabdić” u Sarajevu.

Ugovor o izvođenju radova na ovoj školi, čija je vrijednost 128.000 KM, ministrica je potpisala je sa načelnikom Općine Stari Grad Sarajevo Irfanom Čengićem, te predstavnikom izvođača radova.

Predmet ovog ugovora obuhvata izvođenje radova na fasadi škole s naglaskom na postizanju energetske efikasnosti. Dodatno, u okviru ovog projekta, izvedeni su radovi na obnovi stolarije školskog objekta.

Ministarstvo je izdvojilo oko pola miliona maraka u dvije faze, radi provođenja mjera energetske efikasnosti u Osnovnoj školi "Edhem Mulabdić". 

Implementacija ovog projekta ne doprinosi samo stvaranju boljih uslova za mlade, već i promicanje okoline koja podržava održive izvore energije i principe zelene politike.

“Očuvanje objekata poput Osnovne škole ‘Edhem Mulabdić’, koji su sastavni dio naše historije i predstavljaju nacionalne spomenike, od izuzetne je važnosti. Nastavak ovakvih inicijativa ključan je za očuvanje identiteta i vrijednosti naše zajednice, te osiguranje što kvalitetnijih uslova za naše mlade generacije”, istakla je ministrica Hota-Muminović.