Ministrica Hota-Muminović na premijeri filma “Citius, Altius, Fortius”: Bosna i Hercegovina i Sarajevo prevazići će sve izazove

Ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović danas je prisustvovala svečanoj premijeri filma “Citius, Altius, Fortius”. Premijera je održana u prepunom kinu Igman na Ilidži, a povodom obilježavanja 40. godišnjice Zimskih olimpijskih igara održanih u Sarajevu 1984. godine.

Domaćini premijere su bili kolektiv Prve osnovne škole Ilidža, na čelu s direktoricom Adisom Šuvalijom. Autori filma su nastavnici Prve osnovne škole Ilidža Kerim Omerbegović i Indira Buljubašić, a film je u protekla dva mjeseca okupio više od 40 učenika odjeljenja VI3 i VIII1.

Premijeri su, osim ministrice Hota-Muminović, prisustvovali i direktorica Instituta za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja KS Senada Salihović, načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur, zamjenik gradonačelnice Grada Sarajeva Samir Avdić, te direktori škola s područja Ilidže.

“Ovo je primjer kako se razvijaju protektivni faktori u školskim zajednicama: podrška, empatija, druženje među vršnjacima, kreativnost i posvećenost radu. Ovaj film je samo još jedan dokaz da će Bosna i Hercegovina i Sarajevo prevazići sve izazove”, istakla je ministrica Hota-Muminović ovim povodom.

Slika