Ministrica Hota- Muminović: Općina Ilidža se razvija po najsavremenijim svjetskim standardima

Ministrica za odgoj i obrazovanje KS Naida Hota-Muminović obišla je juče općinu Ilidža, gdje se s načelnikom Općine Nerminom Muzurom imala priliku uvjeriti u značajne iskorake kojima se u brojnim segmentima Ilidža može pohvaliti.

Za učenike i studente s ove Općine, uz podršku Općinskog  vijeća, udvostručeni su iznosi stipendija. 

“Svaki transfer koji smo u protekle dvije godine doznačili Opštini Ilidža za male efektivne projekte u školama u potpunosti je i na vrijeme realiziran. Nema čekanja ni stajanja. Načelnik Muzur u svemu što radi uvodi najbolji standard”, istakla je ovom prilikom ministrica. 

S načelnikom je ministrica razgovarala i o novim školskim projektima u narednom periodu. Kao prioritete ističe  rekonstrukciju kabineta fizike, hemije i biologije u još šest ilidžanskih osnovnih škola, čime će sve škole na ovom području dobiti savremene kabinete. Takođe, planirana je i dogradnju i rekonstrukciju biblioteke u Drugoj osnovnoj školi, a pripreme polaganje kamena temeljac za izgradnju nove škole na Stupu teku planiranom dinamikom.

S domaćinom je ministrica obišla i radove na  rekonstrukciji centralnog parka, koji će uskoro biti stavljen na raspolaganje građanima i turistima. 

"Sve što se radi ovdje radi se radi po svjetskim standardima. I mene, kao i sve stanovnike Ilidže i Kantona Sarajevo, raduju novi, savremeni, moderni sadražaji koji obogaćuju kako kvalitet života, tako i turističku ponudu ovog dijela Sarajeva. Važno je praviti razliku i ostaviti trag", poručila je ministrica Hota- Muminović prilikom posjete općini Ilidža.