Ministrica Hota-Muminović u posjeti Drugoj osnovnoj školi u Hrasnici: Investicija u znanje, razvoj i budućnost 

Ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović posjetila je danas Drugu osnovnu školu u Hrasnici.

Tokom posjete ministrica Hota-Muminović i direktor škole Almir Ćesko obišli su obnovljene kabinete za biologiju, hemiju i fiziku, učionice, zbornicu, kao i školsku kuhinju koja je opremljena u skladu sa HACCP sistemom. 

Resorno ministarstvo je ranije u školi investiralo u nabavku 15 novih računara i opreme za unapređenje 20 postojećih računara, čime je znatno poboljšana računarska oprema i infrastruktura škole.

"Škola nije samo mjesto gdje se stiču formalna znanja, ona je i mjesto gdje se razvija razumijevanje, empatija i druge ključne komponente ličnog i društvenog razvoja. Osim što pruža temeljna znanja iz različitih predmeta, škola je okruženje gdje se djeca uče kako da budu odgovorni građani, kako razmišljati kritički, kako komunicirati efikasno i kako sarađivati s drugima. Naša odgovornost kao društva i kao Ministarstva za odgoj i obrazovanje je osigurati da škole budu mjesta gdje se potiče ne samo intelektualni razvoj, već i moralna i socijalna formacija naše djece", rekla je ministrica Hota-Muminović, čestitavši vrijednom kolektivu Druge osnovne škole što svojim posvećenim pristupom daju poseban smisao učenju.

Direktor Ćesko dodao je da je škola mjesto gdje se oblikuje budućnost naše zemlje, te da su posvećeni pružanju što boljih uvjeta za odgoj i obrazovanje naše djece. 

"Otuda i misao da investicija u znanje isplaćuje najbolje kamate, što je naša vodilja i dugoročna misija, a to je stvoriti sistem gdje će svako dijete moći pokazati svoje afinitete, ambicije, želje koje će u našem okruženju moći razvijati, usavršavati i nadograđivati kroz razne vidove vannastavnih aktivnosti koje je Ministarstvo za odgoj i obrazovanje prepoznalo kroz svoje programe podrške”, kazao je direktor Ćesko.