Skip to main content
Please wait...

MINISTRICA HOTA-MUMINOVIĆ U POSJETI SARAJEVSKIM ŠKOLAMA: "ZADATKU DA OBEZBIJEDIMO NAJBOLJE USLOVE ZA NAŠU DJECU PRISTUPAMO KRAJNJE ODGOVORNO"

(1, Jun 2024)

Pored brojnih aktivnosti u proteklom periodu, ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović posjetila je i škole na području Kantona Sarajevo. Povod posjete Osnovnoj školi „Zahid Baručija“ – Vogošća, Šestoj osnovnoj školi – Ilidža i Osnovnoj školi „Mirsad Prnjavorac“ – Vogošća bio je obilježavanje dana ovih škola, dok je u Srednjoj školi metalskih zanimanja realizovan Dan otvorenih vrata.  

Budući da su na području Kantona Sarajevo u toku reformski procesi, kao i brojni radovi na opremanju i rekonstrukciji škola, ministrica Hota-Muminović izrazila je zadovoljstvo već vidljivim rezultatima i naglasila da će posjete sarajevskim školama nastaviti i u narednom periodu:  

„Rezultati rada vrijednih uposlenika i njihove sinergije sa učenicima i roditeljima najbolje se vide upravo na obilježavanjima rođendana škola, na priredbama i revijama, onda kada škole svoja vrata otvore širom gostima. Tu su na svakom koraku, od ulaska u školu pa do svake od tačaka priredbe, koncentrisane godine odgojno-obrazovnog rada, odnosno prenošenja svih onih vrijednosti koje će učenike osposobiti da u budućnosti kompetentno koračaju kroz život. Tu se jasno vidi važnost pravog učitelja, u univerzalnom smislu riječi. Sa druge strane, naš zadatak je da obezbijedimo uslove da se taj put realizuje što jednostavnije, udobnije i uspješnije, čemu pristupamo krajnje odgovorno“, izjavila je resorna ministrica.  

Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo u kontinuitetu ulaže i u unapređenje školskog ambijenta u kojem učenici provode najveći dio svog vremena, te će nastaviti s tim aktivnostima i u narednom periodu.  

Slika