Modernizacija škola u Kantonu Sarajevu: Srednjoškolski centar u Hadžićima dobio savremenu biblioteku

U Srednjoškolskom centru Hadžići danas je svečano otvorena obnovljena biblioteka.

Sredstva za obnovu i opremanje po najnovijim standardima i potrebama odgojno-obrazovnog procesa osiguralo je Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo, koje je ove godine, od ukupne sume od 3,2 miliona KM za manje, efektivne projekte, svakoj školi dodijelilo po 30.000 KM.

Uprava škole iz Hadžića je iskoristila dodijeljena sredstva fokusirajući se na renoviranje, modernizaciju i opremanje biblioteke.

 "Završili smo rekonstrukciju školske biblioteke, zahvaljujući sredstvima koja su planirana Budžetom Kantona Sarajevo za rekonstrukciju školskih objekata. Također, uložili smo i dio vlastitih sredstava. Naši vrijedni domari, nastavnici praktične nastave i učenici su bili ključni u kompletnoj rekonstrukciji ", naveo je vršilac dužnosti direktora ove škole Misim Gegić.

Direktorica Instituta za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja Kantona Sarajevo Senada Salihović, koja je prisustvovala svečanosti, čestitala je direktoru i kolektivu škole na uspješno završenom projektu.

„Vjerujem da ćemo u budućnosti imati priliku prisustvovati mnogim lijepim događajima u Srednjoškolskom centru Hadžići, ponosni smo na vaše rezultate", navela je direktorica Salihović.

Školska biblioteka u Srednjoškolskom centru, koja je tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu bila totalno devastirana, danas broji više od 16.000 bibliotečkih jedinica.