Otvoren vrtić "Maarif" u okviru privatne Osnovne škole"Isa-beg Ishaković"

Ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović je danas, zajedno s predstavnikom Turske fondacije "Maarif" za BiH Yakupom Gülom, prisustvovala svečanom otvaranju vrtića u okviru privatne Osnovne škole "Isa-beg Ishaković", koja od prošle godine djeluje u sastavu turske Fondacije "Maarif".

Prigodnoj svečanosti ovim povodom prisustvovali su član Upravnog odbora Fondacije "Maarif" i šef za Europu i Balkan Ali Cicek, zastupnik u turskom parlamentu Nurettin Alan, savjetnik u Ambasadi Republike Turske Emre Genctug, te ostali predstavnici turskih institucija i organizacija koje djeluju u BiH, te druge zvanice i gosti.

"Otvoriti 'Maarif' vrtić je značajan korak prema poboljšanju kvaliteta predškolskog obrazovanja u našem kantonu. Predškolsko obrazovanje igra ključnu ulogu u razvoju djece i njihovoj pripremi za školu. Vrlo smo sretni što ćemo ovdje dobiti još jedan vrtić u okviru 'Maarif' škola. Fondacija 'Maarif' je naš važan i ozbiljan partner, kada govorimo o obrazovnom sistemu Kantona Sarajevo. Prepoznati su kao vrlo relevantni u svom poslu, drže visok standard kvaliteta, pružaju izuzetno dobar odgoj i obrazovanje svojim učenicima. Raduje me što možemo podržati ovu inicijativu i osigurati bolje obrazovne mogućnosti za našu djecu", istakla je ministrica Hota-Muminović. 

'Maarif' vrtić predstavlja moderno uređen i opremljen prostor, prilagođen potrebama djece predškolskog uzrasta. Ovaj vrtić će pružiti siguran i poticajan okoliš za razvoj dječjih kreativnih potencijala, te podržati njihovu socijalizaciju i pripremu za školovanje. 

"Naša fondacija, koja u ime Republike Turske sprovodi aktivnosti formalnog i neformalnog obrazovanja u inostranstvu, uspješno predstavlja našu zemlju u oblasti međunarodnog obrazovanja. Fondacija je postala globalni obrazovni brend s kvalitetnim obrazovnim programom i obrazovanjem koje pruža u različitim geografskim područjima. Danas, sedam godina od osnivanja naše Fondacije, obrazovni proces odvija se u 52 zemlje i trenutno naše ustanove pohađa 50.273 učenika u 498 obrazovnih ustanova", rekao je Cicek.