Stručno usavršavanje direktora osnovnih i srednjih škola KS

Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo, u saradnji sa Institutom za preduniverzitetsko obrazovanje KS, organizovalo je stručno usavršavanje direktora osnovnih i srednjih škola.

Kako navode iz Ministarstva, cilj je upoznati direktore i direktorice sa organizacijskim i stručnim aspektima novina  kojima idemo u susret u novoj školskoj godini.

Resorna ministrica Naida Hota-Muminović zahvalila im je ovom prilikom na njihovoj posvećenosti i angažmanu.

"Kroz zajedničku kulturu saradnje, postizanje pozitivnih rezultata postaje neizbježno. Uvjereni smo da promjene započinju unutar nas samih. Naš fokus će biti usmjeren na osnaživanje profesionalaca u obrazovanju i poboljšanje materijalnih resursa, te na unapređenju standardizacije novih procesa", istakla je ministrica Hota-Muminović.

Direktorica Instituta za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja KS Senada Salihović kazala je kako sve inicijative koje su planirane u budžetu, bilo da se radi o manjim, ali učinkovitim projektima, rekonstrukcijama ili drugim trenutnim aktivnostima, svjedoče o kontinuiranoj podršci Ministarstva, ali i predanom radu direktora i njihovih saradnika.