U prvom upisnom roku u srednje škole Kantona Sarajevo upisano 4.018 učenika

Konačne rang liste prvog upisnog roka u prvi razred srednjih škola Kantona Sarajevo objavljene su 26.6.2023. godine u 16.00 h na web stranici: https://upis.emis.edu.ba

Trenutkom objave konačnih rang lista, učenici su stekli pravo upisa u program srednjeg obrazovanja u kojem se nalaze u sklopu upisne kvote.

U prvom upisnom roku u prvi razred srednjih škola na području Kantona Sarajevo ukupno je primljeno 4.018 učenika.

Određeni broj učenika upisao se u Katolički školski centar – gimnaziju i medicinsku školu, Gazi Husrev-begovu medresu i specijalne srednje stručne škole, gdje se upis odvijao u skladu sa Konkursom za upis učenika u prvi razred srednjih škola sa područja Kantona Sarajevo u školskoj 2023/2024. godini.

Preostalo je još 355 slobodnih mjesta u 18 javnih srednjih škola za upis u prvi razred, a na koje će se moći upisati putem online sistema (https://upis.emis.edu.ba) učenici koji se nisu uspjeli upisati u srednju školu u prvom upisnom roku.

Učenici koji se nisu našli ni na jednoj rang listi srednje škole imaju mogućnost izbora srednjih škola u drugom upisnom roku koji će biti objavljen u četvrtak 29. juna 2023. godine i bit će otvoren do 4. jula 2023. godine do 16.00h, a isti će se također provoditi putem online sistema.

Slika