Ulaganje u infrastrukturu: Ministrica Hota-Muminović posjetila OŠ “Silvije Strahimir Kranjčević"

Ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović danas je posjetila Osnovnu školu “Silvije Strahimir Kranjčević".

Tokom posjete, ministrica Hota-Muminović je s direktoricom škole Amirom Išerić obišla učionice, zbornicu kao i školsku kuhinju, renoviranu i opremljenu u skladu s HACCP sistemom. Ministarstvo je već ranije u školi investiralo u nabavku sedam novih računara i 25 novih hard diskova čime je znatno poboljšana računarska oprema i infrastruktura škole, te u sanaciju toaleta u školi.

Nakon obilaska škole i kratkog programa koji su pripremili prvačići, ministrica je imala inspirativan razgovor s djecom o važnosti obrazovanja i poticajima za postizanje njihovih ciljeva.

“Školu ne čine samo zidovi, ona je mjesto gdje se oblikuje budućnost, prenosi znanje, izgrađuje karakter i ispraćaju budući naraštaji, naša djeca. Onog trenutka kad zakoračite u školske prostorije, osjetite i živu dušu obrazovnog sistema, osjetite požrtvovanost i rad kako nastavnika tako i učenika. U svakoj školi vidjet ćete zidove ukrašene pažljivo izrađenim radovima naših najmlađih, koji su budući lideri, naučnici, majstori, ljekari,  umjetnici, učitelji i građani naše zajednice. Zato škola nije samo mjesto gdje se stiču formalna znanja, ona je i mjesto gdje se razvija razumijevanje, empatija i druge ključne kompetencije.  Zato, draga djeco, ostanite dobri ljudi u životu, jer sve ostalo će doći i proći”, poručila je ministrica Hota-Muminović.

Direktorica Išerić kazale da je zadovoljstvo ugostiti ministricu Hota-Muminović.

“Posebno smo sretni zbog lijepog povoda za posjetu OŠ “Silvije Strahimir Kranjčević", kojim obilježavamo saradnju i prijateljstvo koje nas veže. Uskoro ćemo obilježiti 115. godišnjicu smrti pjesnika čiji stihovi ujedno govore i o našoj domovini, ali i školi, koja je uistinu naš dom”, istaknula je direktorica Išerić.

Služba za protokol i press KS