Unapređuje se saradnja Ministarstva za odgoj i obrazovanje KS i UNFPA

Ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović i predstavnik Populacijskog fonda UN-a (UNFPA) u BiH John Kennedy Mosoti danas su razgovarali o produbljivanju već uspostavljene, uspješne saradnje između Ministarstva i UNFPA.

UNFPA je izrazio namjeru da donira iznos od 14.000 KM za podršku inovativnom pilot projektu koji bi se sproveo u Prvoj osnovnoj školi Ilidža. Osnovna ideja ovog projekta jeste unapređenje saradnje između javnog sektora, obrazovnih institucija, građana i učenika.

“Ovaj susret označava nastavak naše već uspješne saradnje između Ministarstva za odgoj i obrazovanje KS i UNFPA. Izražavam zahvalnost UNFPA-u na njihovoj želji da doniraju iznos od 14.000 KM za podršku realizacije ovog projekta. Nastavit ćemo raditi zajedno kako bismo poboljšali uslove u oblasti odgoja i obrazovanja u Kantonu Sarajevu i pružili bolje perspektive našoj zajednici”, istaknula je ministrica Hota-Muminović, ovim povodom.

Kako je naveo Mosoti, UNFPA temeljno vjeruje da su društva koja stvaraju šanse i prilike za mlade ona društva koja napreduju i koja se razvijaju.

„Iz tog ugla nam je jako važna saradnja s Kantonom Sarajevo, te Ministarstvom za odgoj i obrazovanje, jer zajedno vjerujemo u potrebu za stvaranjem uslova za razvoj mladih”, rekao je Mosoti.

Sastanku su prisustvovali rukovodilac programa za mlade pri UNFPA Samid Šarenkapić, te direktorica Prve osnovne škole Ilidža Adisa Šuvalija.