Uz podršku Kantona Sarajevo: Bh. flautistica Mirna Milkota Dizdarević u najboljem svjetlu predstavila BiH na 51. svjetskom kongresu flautista

Uz razumijevanje i konkretnu finansijsku podršku Ministarstva za odgoj i obrazovanje i Kabineta premijera Kantona Sarajevo, prošlog petka bosanskohercegovačka flautistica Mirna Milkota Dizdarević nastupila je na 51. kongresu najboljih flautista svijeta (51st National Flute Convention) u Phoenixu, zajedno sa ansamblom Le agane.

"Naš program EstroVerso Consort oduševio je publiku i zaista smo opravdali temu ovogodišnjeg Kongresa - Beyond borders. Internacionalni sastav, originalne kompozicije, kombinacija različitih ideja i karaktera rezultirala je vrhunskim koncertom, zadivljenom publikom, te doživljajem 'izvan granica' uobičajenog. Ponosna sam što sam bila jedini predstavnik iz Bosne i Hercegovine", kazala je Milkota Dizdarević, nakon ovog nastupa.

Istakla je i kako je ovaj kongres bio odlična prilika za prezentacijom naše države, kulture, umjetnosti i muzike u najboljem svjetlu, ali i za predstavljanje naše zemlje i njenog potencijala za buduću saradnju i organizaciju sličnih festivala kod nas.

Molbu za sufinansiranje odlaska i podršku ovoj bosanskohercegovačkoj flautistici Kabinetu premijera podnijelo je Udruženje muzičkih/glazbenih i baletnih pedagoga u Federaciji BiH, preko kojeg je ova podrška i realizirana.