Skip to main content
Please wait...

Konkurs za prijem radnika na upražnjena radna mjesta na određeno vrijeme u školskoj 2021/2022. godini u JU OMŠ "Mladen Pozajić"

(2, Aug 2021)

Na osnovu člana 94. a u vezi sa članom 88. Zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju ( „Službene novine Kantona Sarajevo“, broj:23/17,33/17,30/19 i 34/20), člana 9. Pravilnika o radu JU OMŠ“ Mladen Pozajić“, a u vezi sa članom 100 Pravila JU OMŠ „ Mladen Pozajić“, člana 4. Pravilnika sa kriterijima za prijem radnika u radni odnos u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama kao javnim ustanovama čiji je osnivač Kanton Sarajevo ( „Službene novine Kantona Sarajevo, broj:29/21), odluke Školskog odbora JU OMŠ“ Mladen Pozajić“ broj: 01-1-300/21.,od 28.07.2021.,Saglasnosti ministrice za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo broj: 11-30-25558-1 od 19.07.2021., za pozicije u JU OMŠ„ Mladen Pozajić“ direktor JU OMŠ „Mladen Pozajić“ objavljuje sljedeći
KONKURS za prijem radnika na upražnjena radna mjesta na određeno vrijeme u školskoj 2021/2022. godini:
JU OMŠ“ MLADEN POZAJIĆ“
Josipa Štadlera 1, 71 000 Sarajevo
www. omsmp.edu.ba
a) na određeno vrijeme od okončanja konkursne procedure do 31.08.2022. godine za;
1. Nastavnik gitare... 1 izvršilac, 22 časa sedmično
2. Nastavnik klavira ... 1 izvršilac, 22 časa sedmično
3. Nastavnik klavira ... 1 izvršilac, 22 časa sedmično
4. Korepetitor ... 1 izvršilac, 22 časa sedmično
5. Nastavnik skupnog muziciranja... 1 izvršilac, 20 časova sedmično
6. Domar ...1 izvršilac, puno radno vrijeme ( 40 sati sedmično)
7. Nastavnik solfeggia... 1 izvršilac, 16 časova sedmično
b) na određeno vrijeme od okončanja konkursne procedure do povratka radnice s porodiljskog odsustva, a najkasnije do 31.08.2022. godine
8. Nastavnik solfeggia... 1 izvršilac, 20 časova sedmično
c) na određeno vrijeme od okončanja konkursne procedure do povratka radnika s funkcije direktora škole, a najkasnije do 31.08.2022. godine
9. Nastavnik violine ... 1 izvršilac, 22 časa sedmično
OPIS POSLOVA I POTREBNI USLOVI KOJIM SE REGULIŠE SISTEMATIZACIJA RADNIH MJESTA
Opis poslova
Poslovi radnih mjesta radnika navedenih pod a),b),c) obavljaju se na osnovu Nastavnog plana i programa za osnovne muzičke i baletske škole, Godišnjeg programa rada škole i Pedagoških općih standarda i općih normativa za osnovni odgoj i obrazovanje i normativa radnog prostora, opreme, nastavnih sredstava i učila po predmetima za osnovnu školu.
Radnici pod rednim brojem 1,2,3,5,7,8,9 obavljaju poslove:
- izvođenje redovne nastave u skladu sa Nastavnim planom i programom;
- priprema za redovnu nastavu ( izrada godišnjih i mjesečnih planova rada, priprema za čas i dr.);
- priprema, ispravka, ocjenjivanje pismenih i kontrolnih radova po Nastavnom planu i programu;
- priprema učenika za javne nastupe, takmičenja, smotre i sl.;
- izvođenje dopunske, dodatne, fakultativne nastava, razredništvo, mentorstvo nastavniku-pripravniku;
- slobodne aktivnosti;
- rad u stručnim organima ( nastavničko vijeće, stručni aktivi, odjeljensko vijeće);
- stručno usavršavanje ( individualno usavršavanje, seminari, savjetovanja, ogledni časovi);
- rad na pedagoškoj dokumentaciji;
- dežurstvo;
- rad u ispitnim komisijama;
- saradnja sa roditeljima, i dr. poslovi u skladu sa Pedagoškim standardima, Godišnjim programom rada škole i po nalogu direktora Škole.
Nastavnik - razrednik obavlja i slijedeće poslove:
- staranje o usklađenosti odgojno-obrazovnog rada u odjeljenju;
- vođenje evidenciju o uspjehu učenika u učenju i vladanju;
- savjetodavni rad sa učenicima i poticanje na pravilan i stalan rad;
- pohvaljuje i izriče disciplinske mjere iz svoje nadležnosti i daje prijedloge drugim nadležnim organima za dodjelu pohvala i izricanje disciplinskih mjera;
- saziva roditeljske sastanke i njima rukovodi, održava informativne sastanke za roditelje odnosno staratelje učenika;
- brine se da učenici stječu i unapređuju kulturne i higijenske navike;
- vodi evidenciju o pohađanju nastave od strane učenika;
- vodi odjeljensku knjigu i izrađuje svjedodžbe, diplome, uvjerenja, učeničke knjižice;
- unosi podatke o uspjehu učenika u matičnu knjigu;
- odobrava učenicima svog odjeljenja odsustvo sa nastave do tri dana;
- sarađuje sa pedagogom i bibliotekarom i administrativnim saradnicima;
- obavlja i druge poslove utvrđene aktima Škole i po nalogu direktora.
Radnici pod rednim brojem 4. obavljaju poslove:
- klavirska pratnja učenika na nastavi klasičnog baleta;
- klavirska pratnja učenika na školskim javnim časovima, javnim nastupima, takmičenjima i sl.;
- pripremanje odnosno vježbanje literature za rad sa učenicima;
- rad u stručnim organima (nastavničko vijeće, stručni aktivi, odjeljensko vijeće);
- stručno usavršavanje ( individualno usavršavanje , seminari, savjetovanja, ogledni časovi);
- rad na pedagoškoj dokumentaciji,;
- dežurstvo,;
- rad u ispitnim komisijama;
- saradnja sa roditeljima i obavljanje dr. poslova u skladu sa pedagoškim standardima, Godišnjim programom rada Škole i po nalogu direktora Škole.
Radnici pod rednim brojem 6.
Poslovi ovog radnog mjesta zahtijevaju organizaciju,nadzor i obavljanje domaćinskih poslova u školi (sitne intervencije i opravke opreme i sredstava škole).
Poslovi se obavljaju na osnovu uputstava i smjernica od strane direktora i sekretara.
a) svakodnevno obilazi školsku zgradu radi uočavanja nedostataka i kvarova i sarađuje sa radnicima škole na održavanju čistoće;
b) održava i popravlja kvarove na prozorima, vratima te ostaloj opremi škole, održava i popravlja električne, vodovodne i kanalizacione instalacije;
c) stara se o ispravnosti protivpožarnih aparata i druge opreme;
d) održava slivnike – oluke, prilazne staze i zelenilo i drveće u dvorištu škole;
e) sitne popravke vezano za krečenje škole;
f) obavlja i druge poslove po nalogu direktora i sekretara škole.
Domar je dužan da kontinuirano pohađa dodatna radno-profesionalna usavršavanja vezano za održavanje objekta škole (poslovi održavanja električnih i vodovodnih instalacija, poslovi varenja, sitnijih građevinskih radova, keramičkih i podnih radova).
POTREBNI USLOVI KOJIM SE REGULIŠE SISTEMATIZACIJA RADNIH MJESTA
Uslovi za radno mjesto pod rednim brojem 1. su:
- Muzička akademija- Akademski muzičar profesor gitare VII stepen po starom sistemu ili druge visokoškolske umjetničke muzičke institucije sa odgovarajućim odsjecima
- Muzička akademija, odsjek za gudačke instrumente i gitaru - Bakalaureat/Bachelor muzičkih umjetnosti, smjer gitara, najmanje u četverogodišnjem trajanju, 240 ECTS ( po bolonjskom procesu)
- Muzička akademija, odsjek za gudačke instrumente i gitaru - Magistar muzičkih umjetnosti, smjer gitara, 300 ETCS ( po bolonjskom procesu)
- Položen stručni ispit ili status pripravnika
Lisa sa završenim I ciklusom bolonjskog visokoobrazovnog procesa i višom i srednjom stručnom spremom, koja su na dan 16.06.2017. ispunjavali uslove stručne spreme za zasnivanje radnog odnosa u školama na poslovima nastavnika, do 01.09.2021. godine mogu konkurisati za prijem u škole i biti primljeni na te poslove.
Uslovi za radno mjesto pod rednim brojem 2,3 su:
-Muzička akademija- Akademski muzičar -pijanist- profesor VII stepen po starom sistemu ili druge visokoškolske umjetničke muzičke institucije sa odgovarajućim odsjecima
-Muzička akademija, odsjek za klavir, udaraljke,harfu i srodne instrumente - Bakalaureat/Bachelor muzičkih umjetnosti, smjer klavir, najmanje u četverogodišnjem trajanju , 240 ECTS ( po bolonjskom procesu)
- Muzička akademija, odsjek za klavir, udaraljke, harfu i srodne instrumente- Magistar muzičkih umjetnosti, smjer klavir, 300 ETCS ( po bolonjskom procesu)
Položen stručni ispit ili status pripravnika.
Lisa sa završenim I ciklusom bolonjskog visokoobrazovnog procesa i višom i srednjom stručnom spremom, koja su na dan 16.06.2017. ispunjavali uslove stručne spreme za zasnivanje radnog odnosa u školama na poslovima nastavnika, do 01.09.2021. godine mogu konkurisati za prijem u škole i biti primljeni na te poslove.
Uslovi za radno mjesto pod rednim brojem 4:
-Muzička akademija- Akademski muzičar pijanist-profesor – VII stepen (po starom sistemu) ili druge visokoškolske umjetničke muzičke institucije sa odgovarajućim odsjecima
-Muzička akademija, odsjek za klavir, udaraljke, harfu i srodne instrumente – Bakalaureat/Bachelor muzičkih umjetnosti, smjer klavir najmanje u četvorogodišnjem trajanju 240 ECTS ( po bolonjskom procesu)
- Muzičke akademija, Odsjek za klavir, udaraljke, harfu i srodne instrumente, smjer klavir, 300 ECTS (po bolonjskom procesu).
Položen stručni ispit ili status pripravnika.
Lisa sa završenim I ciklusom bolonjskog visokoobrazovnog procesa i višom i srednjom stručnom spremom, koja su na dan 16.06.2017. ispunjavali uslove stručne spreme za zasnivanje radnog odnosa u školama na poslovima nastavnika, do 01.09.2021. godine mogu konkurisati za prijem u škole i biti primljeni na te poslove.
Uslovi za radno mjesto pod rednim brojem 5:
- Muzička akademija- Akademski muzičar -dirigent profesor smjer orkestarsko dirigovanje i smjer horsko dirigovanje -VII stepen ili druge visokoškolske umjetničke muzičke institucije sa odgovarajućim odsjecima
- Muzička akademija, odsjek za dirigovanje – orkestarsko dirigovanje i horsko dirigovanje Bakalaureat/Bachelor muzičkih umjetnosti smjer orkestarsko dirigovanje najmanje u četverogodišnjem trajanju, 240 ECTS ( po bolonjskom procesu)
-Muzička akademija, odsjek za dirigovanje – orkestarsko dirigovanje i horsko dirigovanje Bakalaureat/Bachelor muzičkih umjetnosti smjer horsko dirigovanje najmanje u četverogodišnjem trajanju, 240 ECTS ( po bolonjskom procesu)
-Muzička akademija, odsjek za dirigovanje - Magistar muzičkih umjetnosti, smjer orkestarsko dirigovanje 300 ETCS ( po bolonjskom procesu)
-Magistar muzičkih umjetnosti, smjer horsko dirigovanje 300 ETCS ( po bolonjskom procesu)
Položen stručni ispit ili status pripravnika
Lisa sa završenim I ciklusom bolonjskog visokoobrazovnog procesa i višom i srednjom stručnom spremom, koja su na dan 16.06.2017. ispunjavali uslove stručne spreme za zasnivanje radnog odnosa u školama na poslovima nastavnika, do 01.09.2021. godine mogu konkurisati za prijem u škole i biti primljeni na te poslove.
Uslovi za radno mjesto 6 su:
- III ili IV stepen stolar, bravar, moler, položen ispit za protivpožarnu zaštitu
Uslovi za radna mjesta pod rednim brojem 7,8 su:
-Muzička akademija- Profesor teoretskih muzičkih predmeta -VII stepen po starom sistemu ili druge visokoškolske umjetničke muzičke institucije sa odgovarajućim odsjecima
-Muzička akademija, odsjek za muzičku teoriju i pedagogiju - Bakalaureat/Bachelor muzičke teorije i pedagogije najmanje u četverogodišnjem trajanju, 240 ECTS ( po bolonjskom procesu)
-Muzička akademija, odsjek za muzičku teoriju i pedagogiju - Magistar muzičke teorije i pedagogije – smjer solfeggio 300 ETCS ( po bolonjskom procesu)
Položen stručni ispit ili status pripravnika
Lisa sa završenim I ciklusom bolonjskog visokoobrazovnog procesa i višom i srednjom stručnom spremom, koja su na dan 16.06.2017. ispunjavali uslove stručne spreme za zasnivanje radnog odnosa u školama na poslovima nastavnika, do 01.09.2021. godine mogu konkurisati za prijem u škole i biti primljeni na te poslove.
Uslovi za radno mjesto pod rednim brojem 9 su:
-Muzička akademija- Akademski muzičar -violinist- profesor VII stepen po starom sistemu ili druge visokoškolske umjetničke muzičke institucije sa odgovarajućim odsjecima
-Muzička akademija, odsjek za gudačke instrumente- Bakalaureat/Bachelor muzičkih umjetnosti, smjer violina u četverogodišnjem trajanju, 240 ECTS ( po bolonjskom procesu)
-Muzička akademija, odsjek za gudačke instrumente- Magistar muzičkih umjetnosti, smjer violina, 300 ETCS ( po bolonjskom procesu)
Položen stručni ispit ili status pripravnika
Lisa sa završenim I ciklusom bolonjskog visokoobrazovnog procesa i višom i srednjom stručnom spremom, koja su na dan 16.06.2017. ispunjavali uslove stručne spreme za zasnivanje radnog odnosa u školama na poslovima nastavnika, do 01.09.2021. godine mogu konkurisati za prijem u škole i biti primljeni na te poslove.
PREDNOST U PRIJEMU U RADNI ODNOS PO POSEBNIM USLOVIMA
Nakon bodovanja na osnovu općih i posebnih kriterija, te nakon provedene kompletne procedure uključujući i intervju, na ukupan broj prethodno ostvarenih bodova u zavisnosti o pripadnosti boračkoj populaciji ( branioci i članovi njihovih porodica ) dodaju se i dodatni bodovi na način propisan članom 16. Pravilnika sa kriterijima za prijem radnika u radni odnosu predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama kao javnim ustanovama čiji je osnivač Kanton Sarajevo ( Službene novine Kantona Sarajevo broj: 29/21) (u daljem tekstu Pravilnik), a dodatni bodovi se računaju u skladu sa Instrukcijom o bližoj primjeni kriterija vrednovanja prema uredbi o jedinstvenim kriterijima i pravilima za zapošljavanje branilaca i članova njihovih porodica u institucijama u Kantonu Sarajevo, Gradu Sarajevo i općinama u Kantonu Sarajevo
( Službene novine Kantona Sarajevo , broj: 38/20).
Pravo na dodatne bodove ostvaruju branioci i članovi njihovih porodica pod sljedećim uslovima:
a) da imaju prijavljeno prebivalište / boravište u Kantonu Sarajevo i
b) da se nalaze na evidenciji JU „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ ili su zaposleni na određeno vrijeme, što se dokazuje uvjerenjem/potvrdom iz člana 18.stav (2) tačka f) Pravilnika ili su zaposleni sa nižom stručnom spremom od one koju posjeduju.
MJESTO OBAVLJANJA RADA
Mjesto obavljanja rada radnika navedenih pod a) pod rednim brojem 1,2,3,4,5,6, te navedenih pod b) je na adresi JU OMŠ „ Mladen Pozajić“ ulica Josipa Štadlera 1, 71 000 Sarajevo, dok je mjesto obavljanja rada radnika navedenih pod a) rednog broja 7. te navedenih pod c) je na adresi Područnog odjeljenja u Vogošći ulica Jošanička 51, 71 320 Vogošća.
RADNO VRIJEME
Radno vrijeme radnika navedenih pod a) pod rednim brojem 1,2,3,4,5,7,b),c) se ostvaruje zavisno od rasporeda časova u školskoj 2021/2022. godini i traje u dužine radnog vremena utvrđenog prijavom na PIO, Kolektivnim ugovorom, pravilnikom o radu i ugovorom o radu radnika.Radno vrijeme radnika navedenih pod a) redni broj 6. ostvaruje se u trajanju od 8 sati dnevno u smjenama.
OSNOVNA PLAĆA
Visina osnovne plaće može da zavisi od zvanja ,stepena stručne spreme i norme. Osnovna plaća radnika navedenih pod rednim brojem 1,2,3,4,5,7,8,9 sa punom nastavnom normom može biti:
Za VSS -VII stepen, I i II ciklus bolonjskog procesa: 1.165,50 KM , 1.197,00 KM - mentor, 1.228,50 KM -savjetnik, 1.291,50 KM - viši savjetnik.
Za VŠS -1071,00 KM , 1.102,50 -mentor, 1.134,00 KM - savjetnik , 1.197,00 KM -viši savjetnik.
Za SSS -945,00 KM, 976,50 KM -mentor, 1.008,00 KM – konsultant, 1.071,00 KM -viši konsultant.
Osnovna plata u statusu pripravnika se umanjuje za 20 %.
Za radno mjesto pod rednim brojem 6., osnovna plaća iznosi 756,00 KM.
ROK ZA PODNOŠENJE PRIJAVE
Konkurs ostaje otvoren 10 dana od dana objave obavještenja o raspisanom konkursu u dnevnim novinama i krajni rok za prijavu na javni konkurs je 12.08.2021. godine
TELEFON KONTAKT OSOBE ZADUŽENE ZA DAVANJE DODATNIH OBAVJEŠTENJA
Kontakt osobe zadužene za davanje dodatnih obavještenja 033 444 234 lokal 1
ADRESA NA KOJU SE PRIJAVE PODNOSE I NAČIN PREDAJE DOKUMENTACIJE
Prijave sa dokazima o ispunjavanju uslova za konkurs dostaviti poštom ili lično na protokol škole u zatvorenoj koverti na adresu:
JU OMŠ „ MLADEN POZAJIĆ“, Josipa Štadlera 1, 71 000 Sarajevo – Komisiji sa naznakom – „Prijava na javni konkurs na poziciju ( navesti poziciju/e za koju/e je raspisan javni konkurs) NE OTVARAJ- OTVARA KOMISIJA“
Nepotpune, neblagovremene i neuredne prijave, neće se uzeti u razmatranje.
Molimo kandidate da dokumentaciju dostavljaju u fotokopijama, jer se nakon okončanja javnog konkursa ista neće vraćati na adresu. Dokumentacija prijavljenih kandidata koji nisu izabrani po ovom konkursu vraća se na lični zahtjev predat na protokol škole u roku od mjesec dana od okončanja konkursne procedure.
DOKUMENTACIJA KOJA SE PODNOSI UZ PRIJAVU
Za zasnivanje radnog odnosa, pored općih uslova utvrđenih Zakonom o radu, kandidati treba da ispunjavaju i posebne uslove predviđene Zakonom o osnovnom odgoju i obrazovanju Kantona Sarajevo, Nastavnim planom i programom za osnovnu muzičku i baletsku školu, Pedagoškim standardima i normativima za osnovnu školu i Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta JU OMŠ „ Mladen Pozajić“. Uz potpisanu prijavu sa kratkom biografijom kandidati su dužni dostaviti:
1. OBAVEZNA DOKUMENTACIJA ( kopije ili ovjerene kopije)
a) svojeručno potpisana prijava na konkurs s kratkom biografijom, kontakt podacima kandidata ( adresa, broj telefona, e-mail adresa), sa naznakom na koju poziciju konkuriše i tačno navedenom dokumentacijom koja se prilaže uz prijavu na konkurs;
b) diploma / svjedodžba o stečenoj stručnoj spremi ili akademskom zvanju;
c) izvod iz matične knjige rođenih;
d) uvjerenje o državljanstvu ( ne starije od šest mjeseci);
e) saglasnost da se obavjesti iz člana 23. stav (1) Pravilnika i preliminarne odluke iz člana 25 stav ( 2) Pravilnika dostavljaju elektronskom poštom na adresu koju je kandidat naveo u prijavi na javni konkurs;
f) i druge dokaze o ispunjavanju uslova za radno mjesto utvrđenim Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta objavljenim na službenoj internet stranici škole www.omsmp.edu.ba
2. DODATNA DOKUMENTACIJA
a) uvjerenje / potvrda o radnom stažu i uvjerenje sa šifrom zanimanja koje izdaje fond za penzijsko- invalidsko osiguranje;
b) uvjerenje / potvrda poslodavca o vremenu provedenom na stručnom osbosobljavanju u ustanovi;
c) uvjerenje / potvrda o ostvarenom radnom stažu kod poslodavca kod kojeg je kandidat radio sa tačno naznačenim poslovima i radnim zadacima koje je kandidat obavljao;
d) uvjerenje o položenom stručnom ispitu;
e) potvrda o vremenu provedenom na evidenciji službe za zapošljavanje ( ne starija od tri mjeseca);
f) potvrda da se kandidat nalazi na evidenciji Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo u vrijeme dok je otvoren javni konkurs ( član 16. stav (3) tačka b) Pravilnika;
g) uvjerenje nadležnog organa kojim se potvrđuje neratni invaliditet;
h) rješenje o sticanju posebnog stručnog zvanja koje je izdato u skladu sa Pravilnikom o ocjenjivanju, napredovanju i stjecanju stručnih zvanja odgajatelja , profesora/nastavnika i stručnih saradnika u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim škola i domovima učenika;
i) rješenje o ocjeni o radu koje je izdato u skladu sa Pravilnikom o ocjenjivanju, napredovanju i stjecanju stručnih zvanja odgajatelja , profesora/nastavnika i stručni saradnika u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim škola i domovima učenika;
j) potvrda o posebnom priznanju UNSA;
k) uvjerenje / rješenje nadležnih organa o pripadnosti boračkoj populaciji i to;
- uvjerenje o statusu djeteta šehida- poginulog borca i nestalog branioca;
- rješenje o priznatom pravu na porodičnu invalidninu za suprugu šehida – poginulog, umrlog i nestalog branioca i uvjerenje o učešću u oružanim snagama za šehida/poginulog , umrlog i nestalog branioca, rješenje o priznatom svojstvu ratnog vojnog invalida;
- dokaz o bračnoj zajednici sa ratnim vojnim invalidom;
- rješenje o priznatom pravu na mjesečno novčano primanje dobitnika priznanja;
- uvjerenje o učešću u oružanim snagama;
- uvjerenje o statusu djeteta ratnog vojnog invalida;
- rješenje o priznatom pravu na invalidninu ili mjesečni novčani dodatak ili uvjerenje o učešću u oružanim snagama koje izdaje općinska služba za boračko- invalidsku zaštitu, odnosno grupa za pitanja evidencije iz oblasti vojne obaveze prema mjestu prebivališta;
l) dokaz da je kandidat autor / koautor udžbenika koji je u upotrebi u Kantonu Sarajevo.
Prijava kandidata koji nije dostavio dodatnu dokumenatciju će se smatrati urednom, a prijavljeni kandidati će se bodovati samo po osnovu onih kriterija za koje je dostavio urednu i validnu dokumentaciju.
Dokumentaciju koju kandidat dostavlja uz prijavu na konkurs mogu biti kopije , koje ne moraju biti ovjerene, uz obavezu da kandidat koji je primljen po konkursu dostavi originalnu dokumentaciju ili ovjerene kopije dokumentacije, najkasnije pet dana po dobijanju Odluke o izboru radnika.
Nakon konačnosti odluke o izboru radnika iz člana 25. stav ( 5) , odnosno 26. stav ( 6) Pravilnika, a najkasnije na dan početka rada u školi , izabrani kandidat je dužan dostaviti ljekarsko uvjerenje nadležne zdravstvene ustanove koje nije starije od šest mjeseci, kao i drugu dokumentaciju u skladu sa zakonom i internim aktima Škole, nakon čega direktor zaključuje ugovor o radu sa izabranim kandidatom.
Kandidati iz člana 22. stav (4) i (5) Pravilnika će u pisanom obliku putem e –maila ili telefonskim putem biti obavješteni o mjestu i vremenu provjere radnih i stručnih sposobnosti, a ukoliko bez opravdanja ne pristupe provjeri radnih i stručnih sposobnosti izgubit će pravo daljeg učešća u konkursnoj proceduri.
Obavještenje o raspisanom ovom konkursu je objavljeno u dnevnim novinama
„ Oslobođenje“ dana 02.08.2021. godine, a kompletan tekst konkursa je objavljen na službenoj internet stranici JU OMŠ „ Mladen Pozajić“ www.omsmp.edu.ba i putem službenog e - maila, dostavljen Ministartsvu za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo i JU„ Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ radi objavljivanja na njihovim službenim internet stranicama uz naznaku isteka roka za prijavu na ovaj konkurs i ostat će objavljen na službenoj internet stranici škole u čitavom periodu roka prijave.
Konkurs će biti otvoren do 12.08.2021. godine.