Skip to main content
Please wait...

Posjeta JU Srednja škola za tekstil, kožu i dizajn

(16, Oct 2020)

Učenici JU Srednje škole za tekstil, kožu i dizajn su započeli šivanje pamučnih zaštitnih maski za lice koje će pokloniti građanima svoje lokalne zajednice.

Ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, Anis Krivić posjetio je JU Srednju školu za tekstil, kožu i dizajn gdje su mu učenici pokazali pripremu i šivanje pamučnih zaštitnih maski za lice.

Ministar je razgovarao sa učenicima i pratio proces nastanka pamučnih zaštitnih maski koje će učenici zajedno sa svojim profesorima sašiti i pokloniti svojim kolegama, komšijama i građanima.

„Izuzetno me raduje i vrlo sam ponosan što imamo ovako vrijedne i talentovane učenike koji su u ovo vrijeme pandemije svojim znanjem i vještinama stečenim kroz svoje obrazovanje odlučili pomoći svojoj lokalnoj zajednici“, istakao je ministar Krivić.
„Učenici vrijedno pripremaju ručno rađene zaštitne pamučne maske koje ćemo podijeliti njihovim kolegama, građanima i komšijama na području Općine Stari Grad“, istakao je direktor Behudin Rovčanin.

Takođe, direktor škole Behudin Rovčanin i pedagogica Almedina Pašić – Muratović upoznali su ministra Krivića o radu i aktivnostima ove škole, ali i problemima sa kojima se svakodnevno susreću. Nastava se realizira shodno Nastavnom planu i programu uz pridržavanje svih epidemioloških mjera kako bi zaštitili i omogućili učenicima osiguran prostor za učenje.

Ministar je obišao prostorije ove škole gdje je imao priliku vidjeti i mašine koje učenici koriste u praktičnoj nastavi, kao i neke od radova vrijednih učenika i aktivnosti koje su realizovali proteklih godina.

„Zahvaljujem se rukovodstvu škole na pozivu, kao i učenicima što su svoje znanje i vještine podijelili sa mnom“, istakao je ministar Krivić.

Slika