Skip to main content
Please wait...

Obavještenje o sufinansiranju boravka djece u privatnim predškolskim ustanovama

(18, Sep 2020)

Obavještavamo Vas da je nakon provedene procedure po javnom pozivu za prijavu privatnih predškolskih ustanova za prijem djece s Liste čekanja, utvrđeno da 25 predškolskih ustanova ispunjava uvjete za prijem djece.
S tim u vezi, ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo je donio Odluku o izboru predškolskih ustanova koje ispunjavaju uvjete za prijem djece, a koju Vam u prilogu dostavljamo.

Koristimo se prilikom da Vas obavijestimo da će Javni poziv za sufinnasiranje boravka djece sa Liste čekanja Javne ustanove „Djeca Sarajeva“, broj: 02-01-51320 od 3.8.2020. godine u Cjeloviti razvojni program predškolskog odgoja i obrazovanja u privatnim predškolskim ustanova biti objavljen u petak, 18.9.2020. godine.
Roditelji/staratelji djece koja se nalaze na Listi čekanja mogu aplicirati samo u jednu od predškolskih ustanova koje se navedene u Odluci, a sve detaljnije informacije će biti dostupne u javnom pozivu.

Također, u petak, 18.9.2020. godine ministar Anis Krivić će potpisati ugovore sa predškolskim ustanovama o nastavku sufinansiranja boravka djece u predškolskim ustanovama koja su bila u programu sufinansiranja u školskoj 2019/2020. godini.

Prilog
odluka_-_0.pdf (99.46 KB)
Slika