Skip to main content
Please wait...

Čestitka za Dan škole

(29, May 2020)

Dragi direktore/direktorice, nastavnici/nastavnice, školsko osobolje, učenici/učenice, roditelji,

„Duša ozdravi kad je s djecom“ – Dostojevski

Danas smo ponosni jer imamo priliku uputiti iskrene čestitke povodom Dana škole JU Osnovna škola „Hilmi ef. Šarić“, JU Prva osnovna škola“, JU Druga osnovna škola, JU Četvrta osnovna škola, JU Šesta osnovna škola, JU Sedma osnovna škola, JU Osma osnovna škola "Amer Ćenanović", JU Deveta osnovna škola i JU Srednja škola za saobraćaj i komunikacije.

Svaki učenik/učenica je jedinstven, jedan novi svijet koji je potrebno svakodnevno graditi u skladu sa njegovim mogućnostima, potencijalima, potrebama i interesima. Odgojno-obrazovne institucije pomažu u razvoju i izgradnji učenika/učenica za život, pomažu u odgoju i obrazovanju i uče ih kako da budu savjesni građani te korisni članovi društva.

Cijela društvena zajednica treba biti svjesna činjenice kako je biti bitan i nezaobilazan činitelj savremenog odgoja i obrazovanja, dobar nastavnik/nastavnica. Ove naše čestitke su samo mali način da izrazimo zahvalnost, kao i podsjetnik svim našim sugrađanima/sugrađankama koliko škole čine za naše učenike/učenice, a kako im se rijetko zahvaljujemo na podršci, savjetu, pruženoj pomoći, osloncu.

U ime Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo i u svoje lično ime želim Vam sretan Dan Škole. Hvala Vam što ste našim učenicima/učenicama motivatori za rad, trud i napredovanje.

Vaš ministar,
Anis Krivić

Slika