Skip to main content
Please wait...

Održan sastanak sa predstavnicima Udruženja „Vijeća roditelja učenika osnovnih i srednjih škola Kantona Sarajevo“

(7, May 2020)

Dana 06.05.2020, u prostorijama Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, održan je sastanak na kojem su prisustvovali resorni ministar Anis Krivić i predstavnici Udruženja „Vijeća roditelja učenika osnovnih i srednjih škola Kantona Sarajevo“ Vahidin Đaltura i Merima Bečarević.

Predstavnici VRKS-a su upoznali ministra Krivića sa radom Udruženja, trenutnim aktivnostima koje provode, kao i planovima za naredni period. Ministar se zahvalio VRKS-u na veoma brzoj i uspješnoj reakciji na samom početku realizacije online nastave, kao i aktivnostima koje su se naknadno realizovale. Naglasio je da je veoma bitno da sva djeca budu u mogućnosti pratiti online nastavu, te da se osiguraju potrebni uslovi za praćenje nastave.

Prisutni predstavnici VRKS-a su nagalsili da je veoma važno da se ova saradanja nastavi. Cilj Udruženja je da se razviju partnerski odnosi uz uvažavanje, te postizanja što je moguće boljih uslova u kojima se školuju naša djeca.

Ministar Krivić je naglasio da je uloga roditelja jako bitna, kao i razvijanje partnerskih odnosa i kontinuirane saradnje sa Vijećem roditelja učenika osnovnih i srednjih škola Kantona Sarajevo.

Slika