Skip to main content
Please wait...

Održan sastanak u okviru projekta "Learning by Doing"

(23, Apr 2019)

Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo i Privredna komora Kantona Sarajevo održali su okrugli stol sa stakeholderima koje čine srednje stručne škole i privredni subjekti.

Nacrt dokumenta o kojem se diskutovalo nosi radni naziv „Mjere i preporuke za razvoj i unapređenje srednjeg stručnog obrazovanja“ i proizašao je kao rezultat zajedničkog rada na projektu „Learning by Doing“, u okviru Dunavskog transnacionalnog programa IPA4.

Pored jačanja saradnje i partnerstva između škola i poslodavaca, ministarstva i privrede, detektovana su neka od glavnih područja za poboljšanje, a to će se učiniti uz pomoć mjera i preporuka navedenih u dokumentu.

Dokument ima za cilj jačanje i unapređenje praktičnog djelovanja kroz školski sistem, što je ujedno fokus obrazovnih politika Evropske unije.

Trgovinska i industrijska komora Budimpešte je vođa projekta, dok su Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo i Privredna komora Kantona Sarajevo jedni od 24 partnera na projektu, koji obuhvata 14 zemalja regiona, a sufinansiran je iz fondova Evropske unije (ERDF, IPA) u okviru Dunavskog transnacionalnog programa.

Slika