Skip to main content
Please wait...

Potpisan Ugovor za izgradnju fiskulturne sale u Srednjoškolskom centru "Nedžad Ibrišimović"

(20, Mar 2019)

Ugovor za izgradnju fiskulturne sale u Srednjoškolskom centru “Nedžad Ibrišimović” potpisali su, u Općini Ilijaš, ministrica za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Zineta Bogunić, načelnik Akif Fazlić, i direktor firme Fazum gradnja Muamer Fazlić.

Potpisivanju su prisustvovali i direktor Srednjoškolskog centra „Nedžad Ibrišimović“ Amir Džafo, pomoćnica načelnika u službi za društvene djelatnosti Sanja Zagorac – Jozić i pomoćnik načelnika u službi za građanje Aziz Fazlić.

Ministrica Bogunić je istakla da je krajnji cilj njenog ministarstva da budžetska sredstva budu ravnomjerno raspoređena na sve obrazovne institucije na području cijelog kantona.

"Ministarstvo je izdvojilo 500.000,00 KM za izgradnju ove sale te za opremanje 150.000,00 KM. Drago nam je da će Srednjoškolski centar u Ilijašu dobiti novu salu i da će ona koristiti ne samo učenicima i profesorima, nego i stanovništvu općine Ilijaš što je i krajnja intencija Vlade KS. Svakako ćemo tražiti da budžetska sredstva budu ravnomjerno raspoređena što se tiče obrazovanja na području cijelog kantona," kazala je Bogunić.

Načelnik Akif Fazlić je naglasio da su objekti obrazovanja i njihovo opremanje kontinuirani prioritet Općine Ilijaš.

Direktor Srednjoškolskog centra „Nedžad Ibrišimović“ Amir Džafo kazao je da je projekat namjenjen mladima, kako sadašnjim učenicima, tako i budućim generacijama.

Radovi bi trebali početi u aprilu, a rok za završetak je šest mjeseci. Stručni nadzor vršit će Zavod za izgradnju KS.

Slika