Skip to main content
Please wait...

U toku je realizacija dodatne nastave iz predmeta informatika za učenike osnovnih i srednjih škola na području Kantona Sarajevo

(27, Feb 2019)

Nastavnici informatike osnovnih i srednjih škola, u saradnji sa Elektrotehničkim fakultetom Univerziteta u Sarajevu, organizuju dodatnu nastavu iz predmeta informatika za učenike osnovnih i srednjih škola na području Kantona Sarajevo.

Dodatna nastava sadrži teme iz oblasti programiranja koje su samo djelomično obuhvaćene ili uopće nisu obuhvaćene programom predmeta Informatika, a ista se organizuje za učenike koji imaju namjeru da učestvuju na lokalnim i međunarodnim takmičenjima iz informatike kao i za učenike sa izraženim interesom za programiranje.

Nastava se organizuje na dobrovoljnoj osnovi, te ne postoje nikakvi dodatni troškovi niti je za istu potrebno platiti učešće. Nastava se realizuje u period od 25. februara do 15. marta 2019. godine i to jednom sedmično u trajanju od dva školska časa.

Nastava se realizira u "Bit Alliance" laboratoriji Elektrotehničkog fakulteta Sarajevo, a neke od tema dodatne nastave su rješavanje programskih zadataka u programskom jeziku QBasic, programski jezika C++ za učenike osnovnih škola (okruženje CodeBlocks), programski jezika C++ za učenike srednjih škola (okruženje CodeBlocks), takmičarsko programiranje u programskom jeziku C++.

Ovogodišnju dodatnu nastavu proći će više od 300 učenika osnovnih i srednjih škola u Kantonu Sarajevo.

Slika