Skip to main content
Please wait...

EYOF je vrlo značajan događaj ne samo za grad Sarajevo, nego i za cijelu Bosnu i Hercegovinu

(25, Dec 2018)

Svečana ceremonija otvaranja EYOF-a, olimpijskih igara mladih održat će se 10.02.2019. godine na stadionu Asim Ferhatović Hase. U svečanoj ceremoniji, oko 300 učenika sarajevskih srednjih škola će biti dio koregrafije koju učenici u Olimpijskom kompleksu Zetra tokom decembra pripremaju sa Edinom Papo. Prijatelji projekta EYOF 2019 Coca - Cola i AS grupacija dali su svoj doprinos kako bi srednjoškolcima obezbjedili odlične uslove za vježbu i pripreme.

Dobro raspoloženje je sveprisutno u Zetri gdje se učesnici spremaju za veliki dan, kada će Sarajevu nakon 35. godina ponovo biti vraćen olimpijski sjaj, činom paljenja olimpijskog plamena. Stadion Asim Ferhatovic Hase spremno će dočekati sve one koji žele biti djelom ovog jedinstvenog događaja 10. februara 2019. godine uz simboličnu poruku "We create together".

EYOF predstavlja najveći sportski olimpijski festival za mlade i uči o vrijednostima i idealima sadržanim u Olimpijskoj povelji, motiviše mlade da se bave sportom i usvajaju zdrav način života, a mjesto je sastajanja mladih iz 50 evropskih zemalja.

Slika