Skip to main content
Please wait...

Ministar Kazazović posjetio djecu iz vrtića „Mjedenica“

(9, Oct 2015)

Djecu koja su od danas i zvanično krenula u vrtić „Mjedenica“, a koji je smješten na trećem spratu u Osnovnoj školi „Vladislav Skarić“, posjetio je danas ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Elvir Kazazović sa saradnicima.

Ova djeca se nalaze u novim prostorijama, u kojima će se realizovati sve aktivnosti predškolskog odgoja i obrazovanja karakterestične za djecu sa preprekama u učenju u razvoju uz korištenje savremenih metodologija.

„U narednom periodu će se nastojati realizovati aktivnosti koje će doprinijeti inkluzivnom obrazovanju i odgoju, kao i unaprijeđenju sistema u ovoj oblasti“, istakao je ministar Kazazović ovom prilikom.

Roditelji djece iz vrtića „Mjedenica“ su iskazali iskrenu zahvalnost ministru Kazazoviću i podržali njegove namjere za unaprijeđene inkluzije te istakli kako bi u njoj željeli i sami učestvovati.

Krajem prošlog mjeseca za šezdesetoro djece s poteškoćama u učenju koja su ove školske godine upisana u vrtić „Mjedenica“, a koja zbog nedostatka kapaciteta nisu mogla biti smještena u toj ustanovi, obezbijeđen je prostor u OŠ „Vladislav Skarić“. To im je omogućeno Okvirnim sporazumom o saradnji koji su ranije potpisali ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Kazazović, direktor Zavoda „Mjedenica“ Selmir Hadžić, te direktorice OŠ „Vladislav Skarić“ i Organizacije „Edukacija za sve“ (EDUS) Hasiba Hasković i Nirvana Pištoljević.