Skip to main content
Please wait...

Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade podržava projekte koji propagiraju toleranciju, solidarnost i fair – play

(2, Aug 2015)

Ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Elvir Kazazović razgovarao je sa predsjednikom Udruženja za sport i rekreaciju mladih Harisom Deliahmetovićem o projektima koje ovo udruženje realizuje, među kojima su najpoznatije Sportske igre mladih.

„One okupljaju osnovce i srednjoškolce iz 19 bosanskohercegovačkih gradova, a prvi put su organizovane 2011. godine i od tada imaju podršku brojnih eminentnih imena iz sportskog i političkog života“, pojasnio je Deliahmetović te naveo kako su počasni predsjednici Sportskih igara mladih gospoda Sir Dave Richards, predsjednik engleske Premier Lige te naša fudbalska legenda Ivica Osim. Dodao je da su ambasadori igara mnogobrojni poznati fudbaleri i fudbalski stručnjaci i to: Predrag Mijatović, Miralem Pjanić, David Beckham, Jose Mourinho, Sven Goran Erriksson, Franz Beckenbauer, i mnogi drugi.

Ministar Kazazović je ovom prilikom naglasio kako resorno ministarstvo podržava profesionalni, ali i amaterski sportski angažman učenika i studenata Kantona Sarajevo, tako da projekti koji propagiraju toleranciju, solidarnost i fair-play, u koje spadaju i Sportske igre mladih, mogu računati na podršku ovog ministarstva u budućnosti.

Na sastanku je izneseno da je iz godine u godinu odaziv djece sve veći te da je kvalitetna organizacija dosegla najviši nivo. Djeci i mladima od 6 do 16 godina omogućeno je biti dijelom ovih igara, što predstavlja najljepšu sportsku priču u BiH i šire.