Skip to main content
Please wait...

Potpisan Sporazum za sanaciju podova i sanitarnih čvorova u Četvrtoj osnovnoj školi

(15, Jul 2015)

Sporazum o obezbjeđenju sredstava za adaptaciju sanitarnih čvorova i sanaciju podova u Četvrtoj osnovnoj školi Ilidža potpisan je danas u prostorijama Općine Ilidža. Sporazum su potpisali ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Elvir Kazazović, načelnik Općine Senaid Memić i direktor Četvrte osnovne škole Hamid Guska. Općina Ilidža je za realizaciju ovog projekta obezbijedila 50.000,00 KM.

„S obzirom da je većina podova u našoj školi oštećeno i da je to predstavljalo smetnju našoj djeci pri kretanju te da nam je oprema u toaletu stara i dotrajala, ovom sanacijom djeci ćemo definitivno stvoriti bolje uslove za budući rad i boravak. Donacija je došla u pravo vrijeme i nadamo se da će do početka školske godine radovi biti okončani“, rekao je direktor Guska te zahvalio Općini Ilidža, odnosno načelniku i Općinskom vijeću na razumijevanju.

Ministar Kazazović je uputio riječi zahvalnosti Općini Ilidža jer već dugi niz godina pomaže škole na svom području.

„Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo je u teškom finansijskom stanju trenutno i zbog toga se mora oslanjati na saradnju sa lokalnim zajednicama koje izdvajaju iz svojih budžeta sredstva za adaptaciju škola. Općina Ilidža je svjetli primjer tome. Kroz racionalizaciju koju provodimo u Ministarstvu, iskreno se nadamo da ćemo narednih godina uspjeti planirati i obezbijediti sredstva za renoviranje svih škola u KS kojima je to potrebno“ kazao je ministar Kazazović ovom prilikom.

Svoje zadovoljstvo iskazao je i načelnik Memić, posebno zbog činjenice da će ilidžanski osnovci u pomenutoj školi svoje školovanje nastaviti u bolje opremljenom objektu nego što je to on bio prije.

„I ove budžetske godine izdvojili smo značajna sredstva za sanaciju škola. Smatram da su ova sredstva u iznosu od 50.000,00 KM značajna investicija za našu općinu, ali ne i jedina kad je u pitanju obrazovanje. Iako nije naša nadležnost mi se trudimo da našim školama pomažemo i uvijek ćemo to činiti“, naglasio je načelnik Memić dodajući da Ilidža cijeni znanje, kvalitet i sposobnost i time se ponosi.