Skip to main content
Please wait...

Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade KS podržava aktivnosti koje organizuje Internacionalni Burch Univerzitet

(8, Jul 2015)

Predstavnici Internacionalog Burch Univerziteta (IBU) Azamat Akbarov, koordinator za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju i Senad Bećirović upoznali su danas ministra za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Elvira Kazazovića i pomoćnika ministra za visoko obrazovanje i nauku Sifeta Kukuruza sa aktivnostima koje je ovaj univerzitet uspješno realizovao na međunarodnom planu.

„Internacionalni Burch Univerzitet do sada je organizovao veći broj međunarodnih konferencija koje su bile posvećene proučavanju jezika kao društvene pojave“, pojasnio je Akbarov te najavio kako će se u periodu od 12-14.maja 2016. godine održati Šesta internacionalna konferencija na temu: “Struje u jezičkom obrazovanju, globalno učenje i interkulturalna kompentencija“. Ovom prilikom, bilo je riječi o odražavanju svjetskog kongresa pod nazivom „AILA World Congress 2020“ koji će organizovati Udruženje za primjenjenu lingvistiku u Bosni i Hercegovini.

Ministar Kazazović je naveo kako će resorno ministarstvo u okviru svojih mogućnosti nastojati podržati realizaciju svih aktivnosti koje organizije Internacionalni Burch Univerzitet, a koje doprinose promociji interesa Kantona Sarajevo i države Bosne i Hercegovine.