Skip to main content
Please wait...

Nastavak procesa integracije Univerziteta u Sarajevu dodatno će osnažiti poziciju fakulteta

(2, Jun 2015)

Razmatranje aktuelne situacije u oblasti visokog obrazovanja i nauke tema je o kojoj su protekle sedmice ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Elvir Kazazović i njegov pomoćnik za visoko obrazovanje i nauku Sifet Kukuruz razgovarali sa menadžmentima Građevinskog, Pravnog i Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu, tokom posjeta ovim ustanovama.

Na ovim sastancima razmatrana je aktuelna situacija u oblasti visokog obrazovanja i nauke s akcentom na proces integracije Univerziteta u Sarajevu. Zajednički je zaključeno da će nastavak ovih procesa, kroz usvajanje odgovarajućih provedbenih propisa, čija je izrada u toku, dodatno osnažiti poziciju fakulteta, zbog čega je neophodno da postoji bolja saradnja između svih fakulteta i akademija u njegovom sastavu, kao i intezivniji dijalog sa nadležnim institucijama sistema.

Svi učesnici sastanka su se složili kako se samo zajedničkim, usklađenim aktivnostima može graditi sarajevski univerzitet kao društveno odgovorna visokoškolska ustanova, koja je u svim savremenim društvima priznata i prepoznata kao jedan od glavnih generatora pozitivnih društvenih procesa.