Skip to main content
Please wait...

Počela druga faza realizacije projekta „Škola budućnosti“

(15, May 2015)

U organizaciji Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo i Microsofta BiH koji finansijski podržava projekt, danas je u JU "Druga osnovna škola" u Hrasnici održan ogledni sat povodom početka realizacije druge faze projekta "Škola budućnosti" u devet osnovnih škola u Kantonu Sarajevo.

„U ovoj drugoj fazi smo educirali nastavnike koji će nastaviti sa provođenjem ovog projekta kao i profesore informatike koji su neophodni za pružanje podrške timovima u školama, jer on podrazumijeva timski rad nastavnika, menadžmente škola, Ministarstva i svih partnera koji će nam pomoći da naša djeca imaju približno iste uslove kao ona koja stiču znanja po evropskim standardima“, pojasnila je ovom prilkom pomoćnica ministra za informatizaciju, obrazovanje i nauku KS Azemina Njuhović.

Prema njenim riječima projekt „Škola budućnosti“ traje već nekoliko mjeseci i u prvoj fazi smo sa našim strateškim partnerom Microsoftom BiH obezbijedili tablete za devet škola u Kantonu Sarajevo, a vrlo brzo nam se pridružila i izdavačka kuća „Sarajevo Publishing“. Dodala je kako resorno ministarstvo i dalje traži partnere za obezbjeđivanje tableta za sve škole na području Kantona Sarajevo.

Stručni tim „Druge osnovne škole“ je za ogledni čas pripremio temu „Moja domovina-Bosna i Hercegovina“, kako bi učenici četvrtih razreda uz pomoć nastavnika, tableta, savremenih računarskih tehnika i edukacijskih softvera istražili i proširili stečena znanja o svojoj domovini.

„Ovaj projekt je omogućio uvođenje novih tehnologija, olakšao je nastavnacima njihov rad, a djeci omogućio da više istražuju, uče i budu kreativnija“, rekla je direktorica škole Arnela Trešnjo.