Skip to main content
Please wait...

Ministar Kazazović obišao Mašinski, Filozofski i Fakultet za saobraćaj i komunikacije: Intenzivirati proces usvajanja jedinstvenih Pravilnika o platama na UNSA i Pravilnika o sticanju i raspodjeli vlastitih prihoda

(12, May 2015)

Ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Elvir Kazazović je sa pomoćnikom ministra za visoko obrazovanje i nauku Sifetom Kukuruzom u protekloj sedmici posjetio Mašinski fakultet, Filozofski fakultet i Fakultet za saobraćaj i komunikacije Univerziteta u Sarajevu te se sastao sa menadžmentima ovih fakulteta.

Na ovim sastancima razmatrana je aktuelna situacija u oblasti visokog obrazovanja i nauke s akcentom na proces integracije Univerziteta u Sarajevu. U ovom smislu istaknuta je neophodnost ostvarivanja intenzivnijeg dijaloga i koordinirano djelovanje svih subjekata nadležnih u oblasti visokog obrazovanja i nauke.

Ministar Kazazović je iskazao očekivanje da će proces usvajanja provedbenih akata na Univerzitetu u Sarajevu biti intenziviran i da će po hitnoj proceduri biti usvojeni jedinstveni Pravilnik o platama na Univerzitetu u Sarajevu kao i Pravilnik o sticanju i raspodjeli vlastitih prihoda.