Skip to main content
Please wait...

Posjeta Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu

(13, Mar 2015)

Dana 06.03.2015. godine pomoćnik ministra za visoko obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Sifet Kukuruz i sekretar Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Ljiljana Prelčec posjetili su Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu gdje su se sastali sa dekanom Fakulteta prof. dr. Nedžadom Korajlićem.

Prof. dr. Nedžad Korajlić je predstavnike Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo upoznao o aktuelnim procesima koji se odvijaju na Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu, kao i o planiranim, budućim aktivnostima kako bi se poboljšali infrastrukturni kapaciteti s ciljem povećanja kvalitete nastavno-naučnog i naučnoistraživačkog rada.
Također, tokom sastanka razmatrani su izazovi i odgovornosti koje se postavljaju pred sve nadležene subjekte u oblasti visokog obrazovanja i nauke i u tom smislu istaknuta je neophodnost iznalaženja modaliteta kojima bi povećala efikasnosnost procesa u okviru integrisanog Univerziteta u Sarajevu.

Pomoćnik ministra, Sifet Kukuruz je tokom posjete pozdravio razvojnu orijentaciju menadžmenta Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu te naglasio da model integracije Univerziteta u Sarajevu treba biti u funkciji osiguranja daljnjeg razvoja, kako Univerziteta u Sarajevu tako i njegovih organizacionih jedinica.

Zajednički je konstatovano da je temeljna pretpostavka za uspješno rješavanje izazova sa kojima se suočava univerzitetska zajednica, nastavak i intenziviranje dijaloga univerzitetske zajednice i nadležnih obrazovnih vlasti.