Skip to main content
Please wait...

Posjeta Internacionalnom BURČ univerzitetu u Sarajevu

(18, Feb 2015)

Pomoćnik ministra za visoko obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Sifet Kukuruz je dana 13.02.2015. godine sa Abidom Fejzićem, pomoćnikom ministra za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje posjetio Internacionalni Burč univerzitet u Sarajevu. Predstavnike Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo primio je rektor univerziteta, prof dr. Mehmet Uzunoğlu, savjetnik rektora, mr. sci. Esad Oruč i generalni sekretar, Admir Salihagić kojom prilikom je razgovarano o aktivnosti koje se provode u okviru Internacionalnog Burč univerziteta kao i o aktuelnim procesima u oblasti visokog obrazovanja i nauke.

Tokom sastanka predstavnici Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo su istaknuli činjenicu da se Internacionalni Burč univerzitet u proteklom periodu pokazao kao izuzetno respektabilna visokokolska ustanova što potvrđuje i pozicija koju zauzima na međunarodnoj karti visokoškolskih instiucija.
Tokom posjete predstavnici Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo su upoznati sa razvojnim planovima Internacionalnog Burč univerziteta kojom prilikom je iskazano zadovoljstvo činjenicom da razvojna orjentacija u radu Burč univerziteta predstavlja konstatntu. Na kraju, iskazana je spremnost i opredjeljenje Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo da u svim budućim izazovima sa kojima se Internacionalni Burč univerzitet bude suočavao, bude podrška u njihovom uspješnom prevazilaženju.