Skip to main content
Please wait...

Informacija za javnost

(9, Feb 2015)

S obzirom na učestale pozive roditelja i učenika u vezi sa eventualnim odgađanjem nastavnog procesa zbog snježnih padavina, obavještavamo javnost sljedeće:
Ministarstvo je od jutros - ponedjeljak, 09.02.2015. godine, u neprekidnom kontaktu sa školama, kao i preduzećem GRAS, s ciljem sticanja uvida u broj odsutnih učenika i nastavnika zbog kašnjenja u prevozu.
Prema informacijama do kojih smo došli, jutros nema značajnih kašnjenja niti učenika niti nastavnika, u odnosu na uobičajeni broj izostanaka učenika.
Preduzeće GRAS prema izjavama nadležnih, obavlja sav prevoz u skladu sa planiranim, osim što su u padinskim dijelovima grada i prigradskim općinama izraženija kašnjenja.
Shodno navedenom, nastavni proces se u svim osnovnim i srednjim školama odvija u skladu sa planiranim, bez namjere obustavljanja nastavnog procesa.
Ministarstvo će nastaviti obavještavati javnost u vezi sa ovim pitanjem i u narednim satima, a u slučaju eventualnih promjena, svi zainteresirani učesnici u odgojno-obrazovnom procesu će biti blagovremeno obaviješteni.