Skip to main content
Please wait...

Održan sastanak sa predstavnicima Udruženja direktora osnovnih i srednjih škola Kantona Sarajevo

(28, Jan 2015)

Na inicijativu Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade, 27.01.2015. godine je održan sastanak sa predstavnicima Uduženja direktora/ravnatelja sarajevskih osnovnih škola. Sastanku su prisustvovali Safet Velić, direktor JU OŠ „Behaudin Selmanović“ - predsjednik Udruženja, Hamza Dobrača, direktor JU OŠ „Musa Ćazim Ćatić“ i Zulfo Ahmetović, direktor Centra „Vladimir Nazor“. Ispred Ministarstva sastanku su prisustvovali Ljiljana Prelčec, sekretar Ministarstva, Abid Fejzić, pomoćnik ministra za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje i Lamija Husić, stručni savjetnik za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje.
Takođe, isti dan je održan sastanak sa predstavnicima Zajednice srednjih škola Kantona Sarajevo, kojem su prisustvovali Omer Pajević, direktor Srednje škole za tekstil, kožu i dizajn - predsjednik Zajednice i Suad Alić, direktor Srednje škole poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužne djelatnosti.
Inicijalni sastanci su održani s ciljem detektiranja prioritetnih zadataka iz oblasti legislative, kojima je potrebno pristupiti u 2015. godini. Programske aktivnosti Ministarstva u 2015. godini će biti fokusirane na izradu zakonskih propisa koji predstavljaju prioritet, s ciljem unapređenja stanja u oblasti obrazovanja općenito.
Dogovoren je nastavak saradnje, ali i održavanje sastanaka sa ostalim strukturama u čijoj se nadležnosti na direktan ili indirektan način nalazi oblast obrazovanja.