Skip to main content
Please wait...

Posjeta Stomatološkom fakultetu sa klinikama Univerziteta u Sarajevu

(15, Oct 2014)

Pomoćnik ministra za visoko obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Kukuruz Sifet je dana 02.10.2014. godine posjetio Stomatološki fakultet sa klinikama Univerziteta u Sarajevu gdje se sastao sa dekanom Fakulteta prof. dr. Seadom Redžepagićem i prodekanom za nastavu prof. dr. Muhamedom Ajanovićem, kojom prilikom je razgovarano o aktuelnim procesima na Fakultetu, relevantnim pitanjima u oblasti visokog obrazovanja i nauke te aktuelnim i predstojećim procesima integracije Univerziteta u Sarajevu.

Tokom sastanka zaključeno je da je potrebno intenzivirati saradnju predstavnika Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade sa rukovodstvima svih fakulteta i akademija u sastavu Univerziteta u Sarajevu, kako bi se proces integracije Univerziteta u Sarajevu nastavio provoditi na efikasniji način, uz istovremeno prepoznavanje specifičnosti grupacija nauka i umjetnosti.

Sifet Kukuruz je izrazio zahvalnost rukovodstvu Stomatološkog fakulteta sa klinikama za napore koje u cilju domaće i međunarodne afirmacije Fakulteta te istovremeno iskazao spremnost predstavnika Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo da, u okviru objektivnih mogućnosti, pruže svu potrebnu podršku procesima koji se odvijaju kako u okviru Stomatološkog fakulteta sa klinikama tako i Univerziteta u Sarajevu.