Skip to main content
Please wait...

Posjeta Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu

(25, Jul 2014)

Dana 22.07.2014. godine pomoćnik ministra za visoko obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Kukuruz Sifet sastao se sa dekanom Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Željkom Šainom, prodekanesom za nastavu i naučnoistraživački rad doc. dr. Jasminom Selimović te doc. dr. Džaferom Alibegovićem, izvršnim direktorom.
Pomoćnik ministra, Sifet Kukuruz je tokom posjete iskazao veliko zadovoljstvo iskazanom spremnošću rukovodstva Ekonomskog fakulteta da se kroz dijalog i koordinirano djelovanje svih subjekata nadležnih u oblasti visokog obrazovanja i nauke, nastavi sa aktivnostima u cilju uspostave provodivog, akademski prihvatljivog i ekonomski stimulirajućeg modela integracije Univerziteta u Sarajevu. Zajednički je konstatovano da su elementi integracije već prisutni u organizaciji, funkcionisanju i radu Univerziteta u Sarajevu te da je u narednom periodu iste neophodno, kroz dijalog i aktivno sudjelovanje svih subjekata nadležnih za pitanja u oblasti visokog obrazovanja i nauke, kodificirati, sadržinski obogatiti i funkcionalno definirati. Zaključeno je da model integracije mora biti u funkciji osiguranja daljnjeg razvoja, kako Univerziteta u Sarajevu tako i njegovih organizacionih jedinica.Posebna zahvalanost je iskazana rukovodstvu Fakulteta zbog spremnosti da, u skladu sa objektivnim mogućnostima, a u saradnji sa resornim ministarstvom aktivno participira u iznalaženju rješenja za sva otvorena pitanja u okviru Univerziteta u Sarajevu.
Zajednički je konstatovano da je temeljna pretpostavka za uspješno rješavanje izazova sa kojima se suočava univerzitetska zajednica, nastavak i intenziviranje dijaloga univerzitetske zajednice i nadležnih obrazovnih vlasti.