Skip to main content
Please wait...

Premijer Kantona Sarajevo Suad Zeljković i ministar Čedomir Lukić obišli radove na izgradnji OŠ „Stari Ilijaš“

(22, Nov 2013)

Premijer Kantona Sarajevo Suad Zeljković i ministar Čedomir Lukić koji koordinira radom Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS obišli su danas radove na izgradnji objekta Osnovne škole „Stari Ilijaš“ u Ilijašu u pratnji načelnika Akifa Fazlića i v.d. direktora ove škole Mahira Devića. Radovi su u završnoj fazi, ostalo je još da se postave podovi, a u toku je i procedura za nabavku namješaja za radne prostore.

Kanton Sarajevo je u ovogodišnjem budžetu osigurao neophodna sredstva za završetak realizacije cjelokupnog projekta izgradnje i stavljanja u funkciju škole.

Premijer Zeljković je rekao da Vlada na čijem je on čelu i kroz ovaj projekt pokazuje da vodi brigu o potrebama svih građana kantona podjednako.

Lijepa i funkcionalna zgrada nove OŠ "Stari Ilijaš" ima 12 učionica i šest kabineta koji će biti opremljeni najsavremenijim učilima. Učenicima će, također, biti na raspolaganju velika sportska sala, kuhinja, biblioteka, kao i stomatološka ambulanta.

Za realizaciju projekta izgradnje objekta škole Kanton Sarajevo izdvojio je 3.980.000,00 KM, a Općina Ilijaš 60.000,00 KM.

„Realizacija projekta traje već šest godina, te nam je želja da se što prije okončaju preostale procedure kako bi se dio učenika iz prebukiranih učionica smjestio u ove nove. Izrada spiskova učenika i nastavnog osoblja koji će biti premješteni u OŠ „Stari Ilijaš“ je u toku, te se nadamo da ćemo u tome imati punu podršku roditelja djece kao i nastavnog osoblja“ istakao je ministar Lukić.