Skip to main content
Please wait...

Ministar stambene politike Čedomir Lukić ovlašten da koordinira radom Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo

(25, Oct 2013)

Na 39. Sjednici Vlade Kantona Sarajevo održanoj 22.10.2013. godine donesena je odluka da ministar stambene politike Čedomir Lukić, od 1. novembra 2013. godine koordinira radom Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade.
Ministar Lukić je ovlašten za potpisivanje akata i koordiniranje rada Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade, koje je ostalo bez ministra nakon što je Damir Marjanović podnio neopozivu ostavku u maju, a skupštinska Komisija za izbor, imenovanja i administrativna pitanja Kantona Sarajevo donijela rješenje o prestanku radnog odnosa ministra za obrazovanje, nauku i mlade u Vladi Kantona Sarajevo.
Ministar Lukić je danas održao prvi konsultativni sastanak sa sekretarom i pomoćnicima ministra za resore, kojom prilikom ih je upoznao sa smjernicama za dalji zajednički rad i saradnju. Ministar Lukić je pojasnio da će se rad koji će on obavljati, odnositi prije svega na koordinaciju u prijelaznom periodu, odnosno do imenovanja novog ministra. Rad ministra Lukića trebao bi osigurati nesmetano funkcioniranje Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade u skladu sa zakonom i programskim aktivnostima, bez obzira na činjenicu da nema ministra u ovom resoru. Ministar Lukić je, također, izrazio nadu da će ministar obrazovanja biti uskoro imenovan, kako bi se nastavile sve aktivnosti započete u pogledu reformi koje se implementiraju u ovom važnom resoru. Ministar je upoznat sa projektima i aktivnostima koje se provode u ovom ministarstvu, koje obuhvata kompleksan sistem obrazovanja od predškolskog odgoja i obrazovanja, preko osnovnog i srednjeg do visokog obrazovanje i nauke. Na kraju ministar je istakao da se nada nastavku kvalitetnog i uspješnog rada svih uposlenika Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade u provođenju budućih aktivnosti, planova i projekata.