Skip to main content
Please wait...

Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo čestita predstojeće blagdane

(6, Aug 2013)

Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo donijelo je Odluku o odobravanju novčanih sredstava u iznosu od 300,00 KM koje će biti usmjerene za jednokratnu pomoć radu Narodne kuhinje Stari Grad.

"Predstojeći Ramazanski bajram se tradicionalno obilježava u Kantonu Sarajevo, a administrativna strana tog kao i svakog drugog blagdana odnosi se, između ostaloga, na slanje i primanje oficijalnih čestitki. Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo ovaj put uvodi male promjene u ovome pravcu. Naime, simbolična sredstva u iznosu od 300,00 KM, koja bi bila usmjeravana na štampanje i adresiranje oficijalnih čestitiki za ovaj blagdan biti će preusmjerena kao jednokratna pomoć u radu jedne humanitarne institucije, a ovaj put je to Narodna kuhinja Stari Grad. Sigurni smo da nam partneri Ministarstva kojima smo do sada čestitali Bajram na ovaj način neće zamjeriti na ovome potezu, te da će uposlenici i korisnici Narodne Kuhinje Stari Grad iskoristiti ova sredstva u plemenite svrhe, kao i svaki put do sada. Na kraju, svim vjernicima islamske vjeroispovjesti želimo sretne Bajramske blagdane", istakao je prof. dr. Damir Marjanović.

U resornom ministarstvu se naglašava kako će se sredstva isplatiti iz Budžeta Kantona Sarajevo u formi jednokratne pomoći koja će se Narodnoj kuhinji Stari Grad isplatiti putem transakcijskog bankovnog računa, te da je nalog za uplatu već dostavljen Ministarstvu finansija Kanona Sarajevo.