Skip to main content
Please wait...

Četiri osnovne škole uvrštene u projekt utopljavanja

(29, Jul 2013)

Četiri osnovne škole iz Kantona Sarajevo su uvrštene u projekat utopljavanja Federalnog ministarstva prostornog uređenja. Radi se o osnovnim školama Srednje, Podlugovi, Dobroševići i Osnovnoj muzičkoj školi Mladen Pozajić.

Spomenute škole su ušle u ovogodišnji program utopljavanja Federalnog ministarstva prostornog uređenja. Svaka od navedenih škola će dobiti 50.000 KM namijenjenih za neophodne popravke školskih objekata, koje će doprinijeti energetskoj efikasnosti objekata javnih ustanova.

Osnovnu školu Srednje je za projekt delegiralo Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo dok su ostale škole prijavile njihove matične općine.
Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo se ovom prilikom zahvaljuje općinama Stari Grad, Novi Grad i Ilijaš, koje su prijavile navedene škole u projekt utopljavanja.

Zahvaljujemo se i Federalnom ministarstvu prostornog uređenja, koje je i ove godine u okviru javnog poziva za utopljavanje javnih ustanova prepoznalo i uvažilo prioritete u obnovi obrazovnih ustanova.