Skip to main content
Please wait...

Pratimo stanje vezano za odvijanje javnog prijevoza u Kantonu Sarajevo

(5, Apr 2013)

Cijenjeni roditelji, učenici, poštovane kolege,

Ovim putem vas informišemo da se prijevoz u Kantonu Sarajevo u izvjesnoj mjeri normalizira, te da je, prema informacijama iz Ministarstva saobraćaja, broj vozila koji se koriste za alternativni prijevoz u stalnom porastu.

Želimo još jednom napomenuti da su nam iz Ministarstva saobraćaja potvrdili informaciju da je prijevoz za učenike besplatan, te da kuponi GRAS-a od prošlog mjeseca vrijede za alternativni prijevoz.

Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo analiziralo je prisustvo/odsustvo učenika na nastavi u osnovnim i srednjim školama, te konstatiramo da se broj izostanaka učenika sa nastave kreće u granicama očekivanog.

Također vas obavještavamo da će Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo i u danima vikenda pažljivo pratiti stanje vezano za odvijanje saobraćaja u Kantonu, te na osnovu toga donositi potrebne odluke, o kojima ćete biti obaviješteni.

Shodno navedenom, planirano je da će se nastavni proces u odgojno-obrazovnim ustanovama redovno odvijati u ponedjeljak, a u slučaju eventualnih promjena, svi zainterisarni će blagovremeno biti informisani putem sredstava javnog informisanja i našoj web stranici.