Skip to main content
Please wait...

Obraćanje ministra obrazovanja i nauke povodom početka nove školske 2012/13. godine

(3, Sep 2012)

DRAGI UČENICI, CIJENJENI RODITELJI I NASTAVNICI,

Danas, 03. septembra 2012. godine počinje nova školska 2012/2013. godina.

Prvo školsko zvono u 08,00 će se oglasiti u 113 osnovnih i srednjih škola na području Kantona Sarajevo i u školske klupe će sjesti oko 60 000 učenika, koje će spremno dočekati više od 5.000 nastavnika.

Škole su spremne za dolazak učenika, sve pripremne radnje su uspješno okončane i očekivano školsko zvono koje će danas oglasiti početak školske godine u svim osnovnim i srednjim školama na području Kantona Sarajevo predstavlja važan događaj za sve zaposlenike ovog ministarstva, nastavnike i stručne saradnike u odgojno-obrazovnim ustanovama, direktore škola, kao i druge strukture koje na indirektan način sudjeluju u uspješnom ostvarivanju naše osnovne zadaće, a to je odgoj i obrazovanje učenika i njihova kvalitetna priprema za uspješno savladavanje svih prepreka na koje budu nailazili u svom životu.

Cijelu narednu školsku godinu nastavnici će sa učenicima provoditi vrijeme u školskim učionicama i zajednički realizirati predviđene nastavne sadržaje, a učenici sticati nova znanja, upoznavati nove školske drugove.

Dragim učenicima, njihovim roditeljima i cijenjenim nastavnicima želim sretan početak i uspješnu školsku 2012/2013. godinu, ostvarivanje zadatih ciljeva, dobre ocjene i željeni uspjeh na kraju školske godine, uz dobro zdravlje i porodičnu sreću.

M I N I S T A R
Prof. dr. Fahrudin Oručević